perjantai 30. maaliskuuta 2018

Pääsiäisen pikkuleivät



           Omatekoiset pikkuleivät ja keksit on kyllä niin hyviä. Paljon parempia kuin kaupan vastaavat. Tämä taitaa olla juuri se syy miksi ne katoavat aina keksipurkista kuin itsestään ja alta aikayksikön? Tätä katoamismysteeriä uhmaten oli nyt alettava kuitenkin leipomaan pikkuleipiä pääsiäisen kunniaksi.
           Taikina on aivan tavallinen murotaikina joten jos taikinaa ei jostain syystä itse ehdi tehdä on kaupassa siihen tietysti apua tarjolla. Pakasteesta löytyy murotaikinaa jota voi myös hyvin käyttää. Sitruunaströsseli antaa  raikkaan maun ja lisäksi sen värit sopii enemmän kuin hyvin tähän pääsiäisen aikaan.. ♥






Pääsiäisen pikkuleivät
 

(noin 22 kpl)

 




100 g voita tai margariinia
0,5 dl sokeria
1 kananmuna
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5  tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria

Sokerikuorrutus:
1 dl tomusokeria, n. 1,5 tl sitruunamehua (tai vettä)
Aurinkoströsseleitä (sitruunan makuisia strösseleitä)

 



Taikina valmistuu

- Vaahdota huoneen lämpöinen voi ja sokeri sähkövatkaimella tasaiseksi.
- Lisää kananmuna ja vatkaa sekaisin.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
- Sekoita tasaiseksi taikinaksi.   
- Anna taikina jäähtyä jääkaapissa ainakin puoli tuntia.
- Ota taikinasta kerrallaan aina noin teelusikallinen taikinaa ja pyöritä pieniä palloja.
- Aseta taikinapallot leivinpaperille uunipellille. Jätä keksien väliin pieni leviämisvara.



Pikkuleivät valmistuu

- Taputtele niistä pellille hieman soikeita pikkuleipiä.
- Paista pikkuleipiä 175-asteisen uunin ylätasolla n. 10-12 minuuttia. Jäähdytä.
- Sekoita tomusokeriin noin 1 tl sitruunamehua ja lisää lopuksi nestettä varovasti tipoittain niin, että seoksesta tulee sopivan jähmeää lusikoitavaksi.
- Annostele lusikalla hieman kuorrutusta pikkuleivän päälle ja levitä hiukan.
- Ripottele strösseleitä pienen kulhon päällä  niin, että strösselit tarttuvat kiinni kuorrutukseen. Ylimääräinen strösseli jää kulhoon ja on siitä otettavissa talteen.
- Anna koristelun kuivua ja jähmettyä rauhassa ennen tarjoilua.


Pääsiäisen pikkuleivät
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.