maanantai 19. maaliskuuta 2018

Punajuuri-possukastike




          Sarjassamme paras possukastike on nyt tässä. En ole oikein koskaan välittänyt punajuuresta lämpöisessä ruuassa. Joskus on silti kokeiltava erilaisia versioita joihin myös sitä kokeilen ujuttaa mukaan. Tällä kertaa kokeilu onnistui yli odotusten. Kastikkeesta tuli aivan mielettömän hyvää. Siis sellaista jota syö lisää vaikkei jaksaisikaan. Eikä se punajuuri siinä maistu niin voimakkaasti, että häiritsisi. Kiilasi ehdottomasti aivan ykköseksi meidän suikalekastikkeiden listalla.. ♥






Punajuuri-possukastike


(4 annosta)






400 g porsaan suikaletta
1 rkl voita
1 sipuli
1/2 tl mustapippuria myllystä
3/4 tl suolaa
3 dl omenatäysmehua
2 raakaa punajuurta
2 dl kuohukermaa
1 - 2 tl sitruunamehua
1 1/2 rkl vehnäjauhoja
n. 2 rkl vettä




Työvaiheita


- Kuori ja suikaloi punajuuret, laita ne kattilaan.
- Ruskista possun suikaleet voissa paistinpannulla.
- Lisää hienonnettu sipuli ja sekoittele kunnes se pehmenee.
- Kaada seos kattilaan.
- Mausta pippurilla ja suolalla.
- Lisää kattilaan omenatäysmehu.
- Anna kiehua hiljalleen 30 - 40 min kannen alla kunnes liha ja punajuuret ovat kypsiä.
- Lisää kuohukerma ja sitruunamehu.
- Sekoita vehnäjauhot pieneen vesimäärään ja kaada suuruste ohuena nauhana kastikkeeseen koko ajan sekoittaen.
- Kiehuta muutama minuutti reippaalla lämmöllä, että vehnäjauhot kypsyy ja tarkista maku, lisää suolaa tai pippuria tarvittaessa.

Punajuuri-possukastike


* Tarjoa kastike keitetyn riisin taikka perunoiden kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.