lauantai 3. maaliskuuta 2018

Sydänmaan pata

          
            Täytyy näin julkisesti myöntää, että olen aivan täysin hurahtanut kaikenlaisiin pataruokiin. Jos sitä nyt ei joku ole jo sattunut huomaamaan. Varsinkin näin talvella viikonloppusin meillä on melkein poikkeuksetta jonkinlaista pataruokaa. Ne on vaan niin helppoja tehdä ja alkuvalmistelujen jälkeen ne saa parisen tuntia muhia omissa oloissaan uunissa. Sillä aikaa voi sitten ulkoilla tai tehdä jotain muuta mitä nyt viikonloppuun kuuluu. 
            Se, että usein on pataruokaa aiheuttaa tietysti myös sen, että vaihtelua täytyy olla. Aina ei jaksa sitä samaa vanhaa versiota tehdä ja syödä. Tällä kertaa possun palapaistilihat päätyi hieman erilaiseen pataan punajuurten, omenan ja porkkanoiden kaveriksi. Ruoka oli aika haasteellinen kuvata eikä siitä meinannut niin kaunista kuvaa saada, mutta se maku. Maku oli niin hyvä! Varsinkin vielä homejuusto antoi sen pisteen iin päälle tässä tapauksessa. Ja ne jotka ei siitä liiemmin välitä voi sen jättää padasta myös kokonaan pois. Ainahan sitä voi myös lisätä vain muutaman murun lautaselle kuuman annoksen päälle.. ♥                                                     






Sydänmaan pata

(4 annosta)





1 rs (400 g) porsaan palapaistilihoja 
2 punajuurta
2 porkkanaa
1 sipuli
1 vihreä omena
5 kokonaista maustepippuria
1 lihaliemikuutio
1 laakerinlehti
4-5 dl vettä

Pinnalle;
noin 60 g sinihomejuustoa



Työvaiheita

- Nosta palapaistilihat huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta.
- Puolita lihapalat.
- Kuori ja kuutioi punajuuret, porkkanat, sipuli sekä omenat reiluiksi paloiksi.
- Siirrä kasvikset suuren uunipadan pohjalle.
- Ruskista lihat parissa erässä kuumalla pannulla ja siirrä pataan.
- Kaada vesi kuuman pannun kautta pataan. (Näin kaikki pannulle jääneet maut pääsee pataan mukaan.)
- Lisää laakerinlehti, suola ja maustepippurit.
- Paista 200 asteessa uunin keskitasolla ensin 30 minuuttia ilman kantta, kunnes neste alkaa kiehumaan.
- Pudota sitten uunin lämpöä 175 asteeseen, laita kansi päälle ja jatka paistamista noin 1-1,5 tuntia kunnes lihat ovat kypsiä.
- Kuutioi sinihomejuusto veitsellä ja ripottele juusto lihapadan pinnalle.
- Kypsennä pataa vielä 5 minuuttia uunissa, jotta juusto sulaa.

Sydänmaan pata

 * Tarjoa Sydänmaan pata perunasoseen tai keitettyjen perunoiden kanssa.
  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.