lauantai 4. heinäkuuta 2015

Ranskalainen marja-raparperikakku


Ranskalainen marja-raparperikakku


    Meidän kesäkakku. Kakku joka ei valmistu hetkessä. Valmistus kestää päivän verran, mutta se aika kannattaa kyllä odottaa. Kakku ei ole myöskään sieltä helpoimmasta päästä, mutta se haaste kyllä kannattaa ottaa. Kakku on meinaan aivan mielettömän hyvää! :)





Ranskalainen marja-raparperikakku 

 


200 g voita tai margariinia 
2 dl sokeria 
2 kananmunaa 
4 dl vehnäjauhoja 
1 dl perunajauhoja 
2 tl vanilliinisokeria 
1 tl leivinjauhetta

 

Täyte


12 dl (n. 6 vartta) tuoretta raparperia viipaleina
1 ps (400 g) marjasekoitusta (pakaste)
1 dl vettä
2 dl sokeria
3/4 dl perunajauhoja

Pinnalle

tomusokeria 




- Valmista ensin täyte jäähtymään. Viipaloi raparperit ohuiksi, noin 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Kaada kattilaan kohmeiset marjat, raparperiviipaleet, vesi ja sokeri. Ripottele joukkoon perunajauhot.
- Sekoita huolellisesti puuhaarukalla pohjaa myöten ja kuumenna. Kun seos pulpahtaa, ota kattila pois levyltä ja siirrä kylmään vesialtaaseen jäähtymään. Raparperiviipaleet saavat jäädä vielä koviksi, koska ne pehmenevät vielä uunissa. 
- Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää vaahtoon munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita keskenään vehnäjauhot, perunajauhot, vanilliinisokeri ja leivinjauhe. Lisää seos sihdin läpi taikinaan. Anna taikinan levätä jääkaapissa noin 1/2 tuntia.  
- Taputtele reilu puolet taikinasta jauhotetuin käsin irtopohjavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle ja reunoille mahdollisimman ylös seinämille. Voit käyttää myös tasapohjaista kakkuvuokaa, mutta vuoraa se leivinpaperilla.  
- Kaada täyte vuokaan taikinasyvennykseen. Kauli loppu taikina jauhotetun leivinpaperin päällä vuoan kokoiseksi levyksi. Kumoa taikinalevy vuokaan kanneksi täytteen päälle.
- Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 45-50 minuuttia. Ota kakku vuoasta vasta jäähtyneenä. Itse pidän kakkua vuoassa ja jääkaapissa seuraavaan päivään. On silloin parhaimmillaan kunnolla jäähtyneenä.  
Aivan paras marjakakku
- Koristele täysin jäähtyneen kakun pinta tomusokerilla. Tarjoa marja-raparperikakku vaniljajäätelön kanssa.
Kesäkakku
   
* Kakun täyte on mehevän pehmeä, hieman valuva. Jos haluat siitä viipaloitavan kovan, käytä täytteeseen 1 dl perunajauhoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.