maanantai 27. heinäkuuta 2015

Riisirieska





        Itse olen aivan hulluna rieskoihin ja rieskaan. Teen niitä kuitenkin harvakseltaan, koska poika ei niistä niin välitä. Nyt kuitenkin taisi löytyä rieska joka hänellekin kelpaa, jippii!
        Olen kyseistä rieskaa tehnyt joskus vuosia sitten ja nyt löysin ohjeen monen, monen vuoden jälkeen reseptikirjastani. Resepti on kirjattu kirjaani vuonna 1997.




Riisirieska (uunipellillinen)




2 dl puuroriisiä
3 dl vettä
50 g voita tai margariinia
3 dl kaurahiutaleita
6 dl maitoa
1 prk kermaviiliä (tai viiliä, 2 dl piimää)
1,5 tl suolaa
2 kananmunaa 


Rieskan tekoa

- Laita pieneen kattilaan vesi, riisit ja voi. Keitä riisiä niin kauan kun vesi on imeytynyt riisiin, n. 25 minuuttia.
- Pane siksi aikaa kaurahiutaleet turpoamaan maitoon ja kermaviiliin ja lisää myös suola. 

Taikina pellille

 - Sekoita joukkoon keitetyt riisit ja lisää lopuksi kananmunat sellaisenaan (tai vaahdoksi vatkattuna).  Kaada voideltuun tai leivinpaperoidulle uunipellille ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin puoli tuntia kunnes rieska on kauniin ruskea.

Riisirieska uunista tulossa

 Anna rieskan jäähtyä hetken aikaa uunista ottamisen jälkeen ja leikkaa sitten sopivan kokoisiksi paloiksi. 
 
Uunituoretta riisirieskaa

 Lämpimän, uunituoreen rieskan päälle sipaisu voita. Juustokin on herkkua, mutta tälläkin kertaa pelkkä voi oli parasta ja juusto jäi laittamatta päälle. 
Eipä se muita lisukkeita kaipaa. :)


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.