torstai 30. heinäkuuta 2015

Paistetut perunat

   Lapsuudessa kotona syötiin melko usein paistettuja perunoita makkaralla tai nakeilla. Äiti keitti edellisenä päivänä perunoita reilusti ja ensin niitä syötiin kastikkeen kanssa. Ne mitkä yli jäi seuraavaan päivään, meni sitten paistinpannulle makkaran ja mausteiden kanssa ja siinä oli taas nopea arkiruoka valmiina. Kokeilimpa pitkästä aikaa tehdä sitä itsekkin ja hyväähän se on edelleen. :)

   Tosin tällä kertaa en laittanut ihan niin paljoa kananmunia ja maitoa kuin ennen vanhaan siihen tuli. Jos haluaa kosteampaa ja muhevampaa niin kannattaa kumpaakin laittaa enemmän. :)

Paistetut perunat

 
Paistetut perunat 





6-7 edellisen päivän keitettyjä perunoita
1 sipuli
nakkeja tai makkaraa
2 tl korppujauhoja
2 kananmunaa
n. 1 dl maitoa
valkosipulijauhetta (tai tuoretta 1 kynsi) 
jauhelihamaustetta
paprikajauhetta
ripaus currya
ripaus mustapippuria 
suolaa oman maun mukaan

öljyä ja / tai voita paistamiseen

Makkaraperunat

 - Kuori ja pilko peruna pienemmiksi paloiksi ja laita pannulle pilkotun sipulin kanssa. Lisää nakit  ja / tai makkara sekä öljyä taikka voita.
- Lisää mausteet sekä korppujauho ja paista niin kauan, että perunat ja makkara ruskistuu.

Kananmunan ja maidon lisääminen

- Lisää pannulle kananmunat ja maito. Sekoita ja sotke kaikki sekaisin. Kypsennä vielä hetken aikaa jotta kananmunat ehtii kypsyä kunnolla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.