Ensimmäinen pellillinen solmusämpylöitä uunista ulos;
Solmusämpylät |
Solmusämpylät (n. 20kpl):
5 dl vettä
1,5 tl suolaa
2 rkl sokeria
50 g tuorehiivaa (eli 1 paketti)
4 dl kaurahiutaleita
3 dl sämpyläjauhoja
n. 6 dl vehnäjauhoja
0,5 dl öljyä (käytin rypsiöljyä)
- Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva nesteeseen.
- Lisää suola, sokeri, jauhot ja öljy vähitellen.
- Alusta taikina tasaiseksi.
- Kohota lämpimässä noin 20 minuuttia.
- Leivo taikinasta sämpylöitä ja anna niiden kohota pellillä noin 20 minuuttia.
- Paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.