torstai 23. heinäkuuta 2015

Solmusämpylät

   Torstai, se olis yhtä kuin siivous-, ja sämpyläpäivä. 
Ensimmäinen pellillinen solmusämpylöitä uunista ulos;

Solmusämpylät

 Solmusämpylät (n. 20kpl):

 



5 dl vettä
1,5 tl suolaa
2 rkl sokeria
50 g tuorehiivaa (eli 1 paketti)

4 dl kaurahiutaleita
3 dl sämpyläjauhoja

n. 6 dl vehnäjauhoja
0,5 dl öljyä (käytin rypsiöljyä)


 



- Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva nesteeseen. 
- Lisää suola, sokeri, jauhot ja öljy vähitellen.
- Alusta taikina tasaiseksi. 

- Kohota lämpimässä noin 20 minuuttia. 
- Leivo taikinasta sämpylöitä ja anna niiden kohota pellillä noin 20 minuuttia. 
- Paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.