lauantai 25. heinäkuuta 2015

Banaanikakku

  Lauantai ja saunapäivä. 
Tänään tein saunakahvin kanssa banaanikakkua. Kakku on helppo tehdä yhdessä kulhossa ja pelkästään sekoittamalla. Ei siis tarvitse kaivaa mitään härveleitä kaapista. Se jos mikä on aina iso plussa :D

Banaanikakku

  Banaanikakku




2 kananmunaa
2½ dl sokeria
2 banaania muussattuna
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl vanilliinisokeria
8 rkl kuohukermaa
150 g voita sulatettuna
2½ dl vehnäjauhoja
kanelia
(ripaus kardemummaa jos haluaa)




- Sekoita kaikki aineet isolla lusikalla kulhossa, sekoita joukkoon oman maun mukaan kanelia. 
- Taikina on kuohkeaa ja löysähköä.
- Voitele ja korppujauhota vuoka, kaada taikina vuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa noin tunnin ajan.
- Kakku tummuu päältä kauniisti, älä säikähdä.
- Kokeile kypsyyttä tikulla, kypsästä kakusta ei jää taikinaa tikkuun.
- Anna kakun jäähtyä ennen kumoamista.
-Tarjoile jäähtyneenä. 


* Kakku säilyy hyvänä useita päiviä, varsinkin jääkaapissa.
* Voi myös pakastaa.


Banaanikakun ohje on alunperin  Cebicin keittiössä - blogista. Kun sen aikoinaan löysin jotain kautta siitä tuli yksi suosikki heti. On vielä toinenkin suosikkiohje jonka itse olen suunnitellut ja hionut hyväksi. Lisään sen tänne sitten, kun seuraavan kerran teen banaanikakkua.

2 kommenttia:

  1. No jopas on mahtavan makuinen kakku ja äärettömän helppotekoinen.
    Monia banaanikakkuja tehneenä,tää resepti peittos muut!
    Tätä meillä tästä lähtien��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että löytyi mieleinen ohje.. ♥

      Poista

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.