tiistai 21. heinäkuuta 2015

Siskonmakkarakastike

Siskonmakkarakastike

    Punalappunen paketti -30% tarttui pykälään kaupasta joten tänään onkin sitten siskonmakkarakastiketta ja gnocchi pastaa. Lopusta pastasta teen vielä ruokaisan salaatin huomiselle. 

    Meillä nykyään aika harvoin enää käytetään jauhosuurustetta kastiketta tehdessä. Melkein kaikki soossit tulee tehtyä kermapohjasena. Se vaan on nopeeta ja helppoa joten siinä ehkä suurin syy. Ja kun lisään kastikkeeseen lihaliemen ei erillistä suolaa tarvitse enää lisätä.





Siskonmakkarakastike




1 pkt siskonmakkaroita
1-2 sipulia
1/2 punainen paprika
1 lihaliemikuutio
4 dl kermaa (käytin ruokakermaa ja olikohan se nyt 7%)
jauhelihamaustetta
paprikajauhetta
ripaus currya
ripaus mustapippuria


Kastikkeen tekoa

 - Purista siskonmakkaroista pieniä nokareita pannulle ja ruskista ne rasvassa. 
- Lisää mukaan silputtu sipuli ja kuutioitu paprika. 
- Hauduta sipuli ja paprika pehmeiksi. 
- Lisää mausteet ja lihaliemi, sekoita ja kaada joukkoon kerma.

Siskonmakkarakastike ja gnocchi pastaa

- Anna kastikkeen kiehua kasaan eli niin kauan kun kastike sopivan paksua. Kun kastike on paksua, maista mausteiden määrä ja lisää tarvittaessa.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.