Mehevä kinkkupiirakka |
Pitkästä aikaa piirakan tekemispäivä. Vähän toisenlaisella ohjeella kuin mitä yleensä tulee tehtyä. Kevyempi piirakka vähällä rasvamäärällä ja tuhdilla täytteellä. Menee ihan ruuasta salaatin kanssa.. :)
Mehevä kinkkupiirakka (8 hengelle)
Pohja:
1,5 dl maitoa
1 kananmuna
0,5 tl suolaa
4 1/4 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
50 g voita tai margariinia sulatettuna
Täyte:
1 pussi (200 g) kinkkukuutioita tai sukaleita
paahdettua sipulia oman maun mukaan
(tai silppua ja kuullota paistinpannulla 1 pieni sipuli)
1 pussi (150-200 g) Emmental-juustoraastetta
3 kananmunaa
3 dl ruokakermaa
1/4 tl mustapippuria
1/2 tl valkosipulijauhetta
1/2 tl paprikajauhetta
Pinnalle:
paprikaa
kirsikkatomaatteja
ruohosipulia
Pohjan tekoa |
- Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
- Laita leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 26 - 28 cm, oma vuoka oli 24 cm) pohjalle ja aseta reuna kiinni pohjaan, leikkaa ylimenevä leivinpaperi pois ja voitele vuoan sisäreunat margariinilla.
- Sekoita kulhossa pohjaa varten maito ja kananmuna.
- Yhdistä kuivat aineet keskenään.
- Sekoita kuivat aineet sekä sulatettu voi lusikalla maito-munaseokseen. Älä vaivaa taikinaa, jotta se ei sitkisty.
- Taputtele taikina jauhotetulla kädellä vuoan pohjalle ja reunoille.
Täytteen tekoa |
- Levitä pohjalle kuutioitu kinkku, paahdettu sipuli ja juustoraaste.
- Yhdistä kananmunat ja kerma.
- Mausta seos mausteilla ja kaada täyte vuokaan.
- Lisää pinnalle paprikaa, kirsikkatomaatteja ja ruohosipulia.
- Paista uunin alimmalla tasolla 180 asteessa noin tunnin ajan kunnes on kypsää ja kauniin ruskea.
Valmis kinkkupiirakka |
Tarjoa kinkkupiirakan kanssa raikasta salaattia.
Valmista kinkkupiirakkaa ja salaattia |
Voiko tehdä pellille? Upean näköinen!
VastaaPoistaVoi tehdä uunipellille kaksinkertaistamalla ohjeen määrät.
VastaaPoistaKiitos! :)
Hyvää oli. Teen toistekkin.
VastaaPoistaLaitoin lisäksi pinaattia ja parsakaalia
Kiitos reseptistä
♥
Poista