sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Porkkanaleivokset

Porkkanaleivokset (odottaa leikkaamista ruutuihin)

 Alunperin mun piti tehdä kahvipöytään porkkanapiirakkaa tai kakkua. Siis semmoista paksua kunnon versiota, mutta sitten kuulin pojalta ettei porkkanaleivonnaiset ole kuulemma hyviä eikä ne maistu jne.. :D Olin kuitenkin asennoitunut jotain porkkanajuttua tekemään ja ajattelin että jos teenkin vaan ohutta leivoslevyä porkkanaisesta taikinasta niin se menee kuin huomaamatta. Enkä sitten ihan väärässä ollut, koska hyvin näytti menevän pari ruutua kerralla. Leivoksista tuli oikein hyviä, mehevän kosteita ja maku vaan parani seuraavaan päivään.
 Luulen, että porkkanaleivonnaiset on juuri sitä lajia joka jakaa mielipiteitä. Niistä joko tykätään tai sitten ei. Meillä vähemmän ja itsekin roikun vähän kahden vaiheilla. Eroa tietysti myös on, että tekeekö kuorrutuksen sulatejuustosta vai tuorejuustosta. Nykyään kait on trendi tehdä päällyste aina tuorejuustosta mutta itse olen tottunut tekemään aina sulatejuustolla. Sillä yhdellä alkuperäisellä kuorrutteella joka on koristanut porkkanaleivonnaisten pintoja jo vuosikymmenet. Tämänkin ohje on vuodelta 1995 asti ollut käytössä. Makuasioitahan nämä vaan tietysti on.. :)



Porkkanaleivokset
(12 palaa)


2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl vanilliinisokeria
100 g margariinia tai voita
3 dl porkkanaraastetta

Kuorrutus;

50 g sulatejuustoa
25 g voita
1,5 dl tomusokeria
0,5 tl vanilliinisokeria

Päälle;

nonparelleja


parhaat porkkanaleivokset
Leivospohjan tekoa

- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Sulata margariini.  
- Raasta porkkanat pienellä terällä raasteeksi.
- Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, ruokasooda ja vanilliinisokeri.
- Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
- Lisää muna-sokerivaahtoon kuivat aineet, sulatettu jäähtynyt margariini sekä porkkanaraaste.
- Levitä taikina leivinpaperoituun uunivuokaan (n. 30x22 cm).
- Paista leivospohjaa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
- Kumoa pohja tasaiselle alustalle leivinpaperin päälle.


Kuorrutteen tekoa

- Sulata pienessä kattilassa voi ja lisää sulatejuusto pieninä nokareina.
- Sekoita kunnes juusto sulaa.
- Nosta kattila pois liedeltä, lisää kuorrutukseen tomusokeri ja vanilliinisokeri ja sekoita seos tasaiseksi.
- Levitä kuorrutus pohjan päälle ja ripottele siihen nonparelleja.
- Anna kuorrutuksen jähmettyä ja leikkaa leivoslevy 12 osaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.