sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Mokkakakku

  

       Tänään on Ystävänpäivä. Olen sitä mieltä, että ystävät ovat yhtä tärkeitä vuoden jokaisena päivänä eikä vain yhtenä päivänä vuodesta. Siksi tuntuu ennemminkin oikealta tänään pysähtyä ja muistaa kiittää kaikkia ystävyydestä. Kiitos teille, että olette!
       Kahvipöytään ystäville sopii oikein hyvin mokkakakku. Periaate vähän sama niin kuin mokkapaloissakin. Kaakaolla maustettu mehevän kuohkea pohja ja paksu, täyteläinen koko kakun peittävä kuorrute jota saa olla reilusti.
       Ihana sunnuntaipäivä joka toivottavasti enteilee mukavaa uutta viikkoa.. ♥







Mokkakakku     

(n. 12 palaa)





Pohja:
3 kananmunaa 
2,5 dl sokeria 
0,5 dl kaakaojauhetta 
3,5 dl vehnäjauhoja 
2 tl leivinjauhetta 
1 ripaus suolaa 
125 g margariinia sulatettuna 
1 dl maitoa 


Kuorrute: 
2 rkl kaakaojauhetta 
2 tl vaniljasokeria 
noin 3,5 dl tomusokeria 
1 rkl vahvaa kahvia 
50 g voita sulatettuna 
(tippa vettä)



Pohjataikinan tekoa

- Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.  
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi kulhossa.  
- Sekoita keskenään kaakaojauhe (kannattaa sihdata ettei jää paakkuja), vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola.
- Nostele jauhoseos muna-sokerivaaahdon joukkoon. 
- Lisää sulatettu margariini ja maito ja sekoita varovaisesti tasaiseksi. Älä vatkaa taikinaa liikaa ettei ilmavuus karkaa.


Pohjan paistaminen

- Voitele irtopohjavuoka (n. 24 cm halkasijaltaan) ja jauhota joko korppujauhoilla tai vehnäjauhoilla kuten minä. Myös kookoshiutaleet käy.
- Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla n. 38-40 minuuttia 180 asteessa.
- Anna paistuneen pohjan jäähtyä vuoassa.


Kuorrutteen tekoa

- Sekoita kuorrutteen kuivat aineet kulhossa (kaakaojauhe sihdattuna ettei jää paakkuja, vaniljasokeri ja tomusokeri).  
- Laita sekaan myös vahva kahvi ja sulatettu voii. (Itselläni voi oli hieman liian kuumaa joten kuorrute oli "hikoilevaa". Ei haittaa, kunhan kakku jäähtyy kunnolla ennen tarjoilua.
- Lisää tarvittaessa vähän tomusokeria niin, että kuorrutteesta tulee sopivasti lastalla tai nuolijalla levitettävää. Jos kuorrute on liian paksua voit lisätä tipan vettä.
- Levitä kuorrutus kakun päälle ja koristele halutessasi kakku.  
- Anna kuorrutteen kovettua hetki jääkaapissa. 


 Kahvipöytään valmis mokkakakku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.