lauantai 20. helmikuuta 2016

Jauheliha-juurespata

Jauheliha-juurespata

   Tämä viikko on ollut niin kiireinen ettei pahemmin ole keittiössä tullut hääräiltyä. Pakasteesta ollaan sulateltu ja lämmitelty sinne laitettuja ruokia, mutta tänään päätin tehdä "jotain". Jotain = sitä mitä kaapissa olevista tarvikkeista saa keksittyä ja loihdittua. Jauhelihaboksin lisäksi koulin ja tyhjensin osittain vihanneslaatikon sisältöä. Nämä on näitä extempore ruokia jotka aina yllättää. Yleensä kyllä positiivisesti ja niin tänäänkin. Pojallekin maistui erittäin hyvin vaikkei yleensä niin innostu näistä "nyhjää tyhjästä tai puolityhjästä tuotoksista" :D 
Kelpaa kulemma syödä vielä uudemmankin kerran joten laitampa ohjeen ylös niin muistan myös itse sen tarvittaessa..





Jauheliha-juurespata     (4 hengelle)




400 g jauhelihaa
2 sipulia
1 valkosipulinkynsi (tai 0,5 tl valkosipulijauhetta)
7 dl vettä
n. 8 kpl keskikokoista perunaa 
1 pieni lanttu
n. 4 porkkanaa 
n. 1 dl pakasteherneitä
2 lihaliemikuutiota
1/2 tl paprikajauhetta
1 tl jauhelihamaustetta
1/4 tl currya
vajaa 1/4 tl jauhettua mustapippuria  (tai ruohittua mustapippuria 1/2 tl)
1 laakerinlehti



Tekovaiheita

- Laita pataan tai kattilaan jauheliha, silputut sipuli ja valkosipuli, ruskista.
- Lisää lihaliemi, mausteet, laakerinlehti ja kaada vesi pataan.
- Kuori ja pilko juurekset ja laita mukaan kiehumaan. Porkkanat ja lanttu kannattaa pilkkoa pienemmäksi kuin perunat, koska ne kestävät kauemmin kypsyä.
- Kiehuta pataa noin 20 minuuttia ja lisää sitten pakasteherneet.
- Anna kiehua ilman kantta niin kauan, että vesi haihtuu pois melkein kokonaan ja juurekset ovat kypsiä.

Jauheliha-juurespataa

* Tarjoa jauheliha-juurespata esimerkiksi raejuuston ja punajuurisalaatin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.