tiistai 2. helmikuuta 2016

Runeberginkakku

Runeberginkakku

    Tein perjantain Runebergin päivälle kakun torttujen tilalle. En omista torttuvuokia enkä halunnut taas tehdä niitä muffinssin muodossakaan. Tämä vaikutti jo alkuunsa hyvältä ja helpolta ratkaisulta ja niimpä kaivoin kaapista leipävuoan esiin ja aloin tuumasta toimeen.
    Meillä ei oikein myöskään nuo alkuperäiset punssiversiot maistu ja vaihdoinkin punssin omenamehuun. Eikä kaapista löytynyt nytkään karvasmanteli-, eikä manteliaromia, mutta pienillä muutoksilla on ihan hyvän makuisia leivonnaisia aina saatu. Tällä luotto-ohjeella olen tehnyt jo vuosia. Kakku kannattaa tehdä ajoissa, että se ehtii kostua ja maustua kunnolla. Mieluiten edellisenä päivänä, että kakku saa yön yli tasaantua ja herätellä makuja seuraavaan päivään.. :)




Runeberginkakku



200 g margariinia
2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
3 dl keksi-, tai piparinmuruja  (laitoin 2 dl piparinmuruja ja 1 dl digestivemurua)
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
0,5-1 tl kardemummaa (tai 0,5 tl manteliaromia)
1,5 dl maitoa tai kermaa

Kostutukseen;

n. 1,5 dl omenamehua 
(tai 0,5 tl manteliaromia tai 2 rkl punssia sekoitettuna 1 dl vettä)

Pinnalle;

vadelmahilloa
1 dl tomusokeria
0,5 rkl vettä


- Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. 
- Lisää kananmunat yksitellen, samalla vatkaten. 
- Murskaa keksit muruksi. (pieni muovipussi ja kaulin käy myös tähän hommaan)
- Yhdistä kaikki kuivat aineet toisessa kulhossa ja lisää taikinaan. 
- Sekoita maito taikinaan viimeisenä (ja manteliaromi jos sitä käytät). 
- Voitele ja korppujauhota noin 1 litran vetoinen leipävuoka. 
- Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. 
- Kostuta jäähtynyt kakku omenamehulla (tai veteen sekoitetulla manteliaromilla tai punssilla). 
- Levitä pinnalle vadelmahilloa. 
- Sekoita tomusokerista ja vedestä tahna koristelua varten ja koristele mielesi mukaan.

Lisää kuvateksti
Voit esimerkiksi laittaa kuorrutusseoksen pieneen muovipussiin, leikkaa yhteen kulmaan pieni reikä ja pursota koristekuvioita kakun pinnalle.
- Anna kakun maustua yön yli jääkaapissa. 

Runebergintortut vaihtui kakkuun

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.