lauantai 20. helmikuuta 2016

Omena-rahkapiirakka

paras omenapiirakka, omenapiirakka, rahkapiirakka
Omena-rahkapiirakka

 Meidän lempiohje omenapiirakkaa varten jota on tullut jo monet vuodet tehtyä. Mehevää ja erittäin hyvää. Omenan voi välillä vaihtaa vaikka raparperiin, persikkaan, aprikoosiin tai  tuoreisiin luumuihin. Piti laittaa ohje myös tänne, että löytyy tarvittaessa. Lisäilen myös muita vanhoja ohjeita aina sitä mukaa, kun tulee kuvia ja ohjeita vastaan.. :)




Omena-rahkapiirakka 




Pohjaan:
4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
100 g sulatettua margariinia

Reiluun puoleen (n. 2/3 osaan) pohjataikinasta lisätään:
1 prk (150 g) vaniljajogurttia (tai kuten tällä kertaa esim. banaanijogurttia)
1 kananmuna

Päälle:
omenakuutioita, Granny Smith (2-3 omenaa)
2 prk (500 g x 2) maitorahkaa
1 tl vanilliinisokeria
1 dl sokeria
3 munaa

Pinnalle:
1/3 pohjataikinan muruseosta (n. 1,5 dl)




- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon sulatettu margariini. Sekoita hyvin.
- Jaa seos kahteen osaan, pohjataikinaan ja pinnalle tulevaan muruseokseen.
- Sekoita toiseen puoleen taikinasta (se jossa enemmän taikinaa) jogurtti ja kananmuna.
- Kaada tämä pohjataikina, johon jogurtti on lisätty, uunivuokaan leivinpaperille. (Vuoka saa olla kooltaan n. 25x35 cm.)
- Kuori ja kuutioi omenat. 
- Ripottele omenakuutiot taikinapohjan päälle.
- Sekoita 2 purkkia maitorahkaa, 1 dl sokeria, 1 tl vaniljasokeria ja 3 kananmunaa huolellisesti keskenään.
- Levitä rahkaseos omenakuutioiden päälle.
- Ripottele pinnalle loput (n. 1,5 dl) pohjataikinan muruseoksesta.
- Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
- Tarjoa jäähtyneenä.

Niin mehevää ja täyteläistä piirakkaa, ettei tarvitse välttämättä jäätelöä tai vaniljakastiketta oheen. Maku vaan paranee seuraavaan päivään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.