keskiviikko 25. toukokuuta 2016

Jauheliharisotto

 
paras jauheliharisotto, maailman paras jauheliharisotto, jauheliha riisi
Jauheliharisotto

   Tänään oli vuorossa helppo ja nopea jauheliharisotto. Tämä on yksi niistä ruuista joka on ihan arkipäivänäkin työpäivän jälkeen simppeli tehdä ja maistuu kaikille. :)




Jauheliharisotto   

(4 hengelle)



1 sipuli
2 rkl öljyä 
2 dl puuroutumatonta riisiä
5 dl vettä
1 lihaliemitiiviste
1 pieni porkkana
n. 1 dl herneitä (tai paloiteltuja papuja)
0,5 - 1 paprikaa
400 g jauhelihaa
0,5 tl aromisuolaa
1 maustemitta (1 ml = 1/5 tl) valkopippuria 
1 maustemitta currya


 
paras jauheliharisotto, maailman paras jauheliharisotto, jauheliha riisi
Jauheliharisoton tekovaiheita

- Kuori ja hienonna sipuli.
- Kuumenna öljy kattilassa ja lisää riisi sekä sipuli.
- Sekoita niin kauan, että riisi tulee lasimaiseksi. Varo ettei riisi ruskistu.
- Lisää vesi ja lihaliemikuutio sekä kuorittu ja paloiteltu porkkana sekä herneet.
- Poista paprikasta kanta ja siemenet, paloittele paprika ja lisää palat risottoon. 
- Jätä ruoka kiehumaan kannen alle hiljakseen.
- Paahda jauheliha paistinpannulla, mausta se ja lisää risottoon.
- Keitä kunnes riisi ja kasvikset on kypsiä.
 
paras jauheliharisotto, maailman paras jauheliharisotto, jauheliha riisi
Valmista jauheliharisottoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.