Jauheliharisotto |
Tänään oli vuorossa helppo ja nopea jauheliharisotto. Tämä on yksi niistä ruuista joka on ihan arkipäivänäkin työpäivän jälkeen simppeli tehdä ja maistuu kaikille. :)
Jauheliharisotto
(4 hengelle)
1 sipuli
2 rkl öljyä
2 dl puuroutumatonta riisiä
5 dl vettä
1 lihaliemitiiviste
1 pieni porkkana
n. 1 dl herneitä (tai paloiteltuja papuja)
0,5 - 1 paprikaa
400 g jauhelihaa
0,5 tl aromisuolaa
1 maustemitta (1 ml = 1/5 tl) valkopippuria
1 maustemitta currya
Jauheliharisoton tekovaiheita |
- Kuori ja hienonna sipuli.
- Kuumenna öljy kattilassa ja lisää riisi sekä sipuli.
- Sekoita niin kauan, että riisi tulee lasimaiseksi. Varo ettei riisi ruskistu.
- Lisää vesi ja lihaliemikuutio sekä kuorittu ja paloiteltu porkkana sekä herneet.
- Poista paprikasta kanta ja siemenet, paloittele paprika ja lisää palat risottoon.
- Jätä ruoka kiehumaan kannen alle hiljakseen.
- Paahda jauheliha paistinpannulla, mausta se ja lisää risottoon.
- Keitä kunnes riisi ja kasvikset on kypsiä.
Valmista jauheliharisottoa |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.