Sitruuna-suklaakakku |
Sitruuna-suklaakakku
150 g voita
2 dl maustamatonta jogurttia
2 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1/2 sitruunan mehu (n. 2 rkl)
n. 100 g tummaa suklaata rouhittuna
Vuokaan:
voita
korppujauhoja
Sitruuna-suklaakakun tekovaiheet |
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- Sulata voi pienessä kattilassa liedellä.
- Sekoita kulhossa jogurtti ja voisula.
- Lisää kananmunat ja sekoita voimakkaasti vispilällä.
- Sekoita kuivat aineet hyvin keskenään ja lisää ne muutamassa erässä voisula-jogurtti-kananmunaseokseen.
- Lisää sitruunamehu sekä rouhittu suklaa ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Voitele kakkuvuoka, jauhota se korppujauhoilla ja kaada taikina vuokaan.
- Paista uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla (esim. hammastikku). Työnnä se kakun keskelle, nosta ylös ja jos tikkuun ei jää taikinaa kiinni on se kypsää.
- Anna kakun jäähtyä hetki ennen vuoasta irroittamista.
Sitruuna-suklaakakkua |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.