torstai 12. toukokuuta 2016

Sitruuna-suklaakakku

Sitruuna-suklaakakku, sitruunakakku, suklaakakku, suklaa-sitruunakakku, paras kuivakakku, sitruuna suklaa kuivakakku
Sitruuna-suklaakakku

 Tänään tein sitruuna-suklaakakun. Kuivakakku joka on mehevän pehmeää ja maustui tällä kertaa sitruunalla ja suklaalla. Sitruunakakku on aina ollut suosikki. Tällä kertaa kokeilin vielä rouhia tumman suklaalevyn lopun sinne sekaan.  Kokeilu kannatti sillä sitruuna ja suklaa sopii täydellisesti yhteen tässä kakussa. Ja meikäläisen tuttuun tyyliin kakku on helppotekoinen eikä tarvitse hirveästi vatkailla eikä myöskään mitään koneita kaivaa esiin.. :)




Sitruuna-suklaakakku



150 g voita 
2 dl maustamatonta jogurttia 
2 kananmunaa 
4 dl vehnäjauhoja 
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta 
1 tl soodaa
1/2 sitruunan mehu (n. 2 rkl)
n. 100 g tummaa suklaata rouhittuna
 

Vuokaan:
voita 

korppujauhoja


 


sitruunakakku, suklaakakku, suklaa-sitruunakakku, paras kuivakakku, sitruuna suklaa kuivakakku
Sitruuna-suklaakakun tekovaiheet

- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. 
- Sulata voi pienessä kattilassa liedellä. 
- Sekoita kulhossa jogurtti ja voisula. 
- Lisää kananmunat ja sekoita voimakkaasti vispilällä.
- Sekoita kuivat aineet hyvin keskenään ja lisää ne muutamassa erässä voisula-jogurtti-kananmunaseokseen. 

- Lisää sitruunamehu sekä rouhittu suklaa ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Voitele kakkuvuoka, jauhota se korppujauhoilla ja kaada taikina vuokaan. 

- Paista uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla (esim. hammastikku). Työnnä se kakun keskelle, nosta ylös ja jos tikkuun ei jää taikinaa kiinni on se kypsää.
- Anna kakun jäähtyä hetki ennen vuoasta irroittamista.

sitruunakakku, suklaakakku, suklaa-sitruunakakku, paras kuivakakku, sitruuna suklaa kuivakakku
Sitruuna-suklaakakkua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.