Suolainen pannukakkurulla |
Jauhelihaa laatikollinen jääkaapissa ja siitä tuli sitten tehtyä näin makean vapun jälkeen suolainen pannukakkurulla. Pannukakkurulla maistuu vaikka piirakan asemasta kahvipöydässä tai sekasalaatin kanssa ruokapöydässä.. :)
Suolainen pannukakkurulla
(6 henkilölle)
6 dl maitoa
1 tl suolaa
3 dl venäjauhoja
3 kananmunaa
loraus öljyä (n. 1 rkl)
Täyte;
1 iso sipuli
1 paprika
400 g jauhelihaa
0,5 dl vettä
3 rkl vehnäjauhoja
1 prk (200 g) kermaviiliä
1/2 lihaliemikuutio (tai suolaa maun mukaan 0,5 - 1 tl)
1 tl pizzamaustetta
1 tl paprikajauhetta
0,5 tl jauhelihamaustetta
0,5 tl currya
ripaus jauhettua mustapippuria (vähän enemmän jos käyttää mustapippurirouhetta)
Päälle;
juustoraastetta
- Levitä leivinpaperi uunipellille ja laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Sekoita maito, suola ja jauhot kulhossa.
- Vatkaa munat sekaan ja lopuksi öljy.
- Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle.
- Paista pannukakkua 20–30 minuuttia uunin keskitasolla.
- Kumoa pannari puhtaalle leivinpaperille ja jäähdytä.
Tekovaiheita |
- Halkaise paprika, poista siemenet ja paloittele paprika pieneksi.
- Laita pannulle jauheliha, sipuli ja paprika.
- Sekoita myös mausteet ja lihaliemi sekaan ja ruskista.
- Lisää vesi ja hauduta niin kauan, että vesi haihtuu. Näin sipuli ja paprika ehtii kypsyä.
- Lisää vehnäjauhot ja sekoittele hetken aikaa (muutama minuutti), että jauhot saa myös vähän väriä.
- Kaada kermaviili joukkoon ja sekoita hyvin.
- Alenna lieden lämpö pienelle ja sekoittele täytettä sen verran, että täytteestä tulee sakeaa ja puuromaista.
Tekovaiheita |
- Levitä täyte pannukakun päälle (ja jos käytät tomaattia niin lisää se nyt täytteen päälle) ja rullaa pannari napakaksi rullaksi.
- Kuorruta rulla juustoraasteella ja laita uunin ylätasolle vielä noin kymmeneksi minuutiksi, kunnes juusto sulaa ja saa kauniin värin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.