Donitsit uunissa eli uunidonitsit |
Huomiselle vappuaatolle tehtiin tänään donitseja uunissa. Joskus aikoinaan tuli hommattua donitsivuoka niin piti se kaivaa kaapin kätköistä käyttöön. Eipä noita kovin usein tule tehtyä, mutta sitten kun tekee niin ihmettelee miksei voisi tehdä useamminkin. On ne vaan niin hyviä ja helppoja tehdä. Taikinakin tulee ihan vaan sotkemalla käsin. Laitetaanpa tänne nyt ohjetta oikein muistiin niin voi tehdä uudelleenkin. Reseptistä ei ainakaan ole sitten kiinni ettei semmoista hyväksi havaittua löydy millä on tehty aiemmin..
Hauskaa vappua ja valpuria (vapun päivää) kaikille! :)
Donitsit uunissa eli uunidonitsit
(12 kappaletta)
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
0,5 tl kardemummaa
0,5 dl öljyä
1 kananmuna
1 dl maitoa
Voiteluun:
voita
Koristeeksi:
n. 1dl tomusokeria
1 rkl vettä
elintavikeväriä
Tai vaihtoehtoisesti sokeria jossa donitsit pyöritellään lämpimänä
Donitsien tekovaiheita |
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Mittaa kaikki kuivat aineet kulhoon.
- Lisää öljy, muna ja maito puuhaarukalla sekoittaen.
- Nostele kahdella lusikalla tai pursota pursotinpussilla taikinaa öljyllä voideltuihin donitsivuokiin.
- Paista 200 asteisen uunin keskitasolla 8-10 minuuttia.
- Irrota donitsit hieman jäähtyneenä pelliltä.
- Voitele pullasudilla sulatetulla voilla donitsit kummaltakin puolelta.
- Anna jäähtyä ja kuorruta sen jälkeen.
Kuorrutetut uunidonitsit |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.