sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Juustoiset teeleivät

Juustoiset teeleivät

 Iltapalana meillä oli teeleipiä. En ole mikään teeleipäfani, mutta vaihtelun vuoksi on kiva kokeilla jotain muutakin aika ajoin. Nämä oli kyllä ihan hyviä ja syötäviä, mutta ei mitenkään ihan ykkösiä kuitenkaan. Tein leivistä myös liian ohuita joten ne kannattaa jättää hieman paksummiksi. Kaiken kaikkiaan vähistä aineksista tuli ihan hyvä iltapala eikä päälle kaivannut kuin sipaisu voita ja juustoa. :)
 



Juustoiset teeleivät     (pieniä 2 kpl)

3 dl vehnäjauhoja
1 tl paprikajauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
ripaus sokeria
1 dl juustoraastetta
2,5 rkl öljyä tai sulatettua voita/margariinia
1 dl maitoa

- Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen.
- Laita kulhoon kuivat aineet ja juustoraaste, sekoita.
- Lisää öljy ja maito, sekoita mutta älä vaivaa liikaa ettei taikina sitkisty.
- Laita leivinpaperoidulle pellille taikinasta kaksi kasaa ja jauhoja apuna käyttäen taputtele ohuiksi leipäsiksi.

Teeleivät pellillä

- Jaa teeleipäset osiin veitsellä kevyesti painaen 4, 6, tai 8 osaan. Älä paina aivan pohjaan asti. Osituksen voi tehdä myös pizzaleikkurilla tai taikinapyörällä.
- Paista uunissa 250 asteessa uunin keskitasolla noin 10-12 minuuttia kunnes ovat kauniin ruskeita.

Teeleivät ovat parhaita uunituoreina, voin ja juuston kanssa.


Valmiit teeleivät

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.