perjantai 2. lokakuuta 2015

Nakkipiilot

Nakkipiilot

 Tällä kertaa nakkipiilot tässä muodossa. Taikinana ei ollut voi-, eikä lehtitaikinaa vaan Danerolles croissantti valmistaikina. Joten ovat helppoja ja nopeita tehdä.
 Taikina on pyöreässä tölkissä ja sen löytää kaupoista yleensä kylmähyllyltä. Sieltä missä on juustoja tai margariineja. 
 Meillä on aina yleensä purkki taikka kaksi kaapissa varalla. Niistä taikoo nopeasti kahvipöytäänkin jotain suolaista yllätysvieraille. :)


Nakkipiilot     (9 kpl)


1 Danerolles croissanttitaikina tölkki
9 nakkia
valkosipulituorejuustoa
juustoraastetta

voiteluun kananmunaa

Nakkipiilojen tekovaiheita

- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Avaa taikinatölkki ja kääri taikina auki.
- Leikkaa irti kahden croissantin kokoinen taikinapala ja nipistele kiinni taikinassa oleva poikittaisviilto.
- Leikkaa sen jälkeen pala kolmeen osaan ja tee jokaiseen palaan poikittaisviillot kummallekin sivulle.
- Lisää taikinan keskelle ensin tuorejuusto, juustoraaste ja sitten nakki.
- Käännä leikatut sivusiivekkeet vähän venyttäen ja vuorotellen nakin päälle niin, että osa siivekkeistä ylettää myös käärön alapuolelle. Näin kääröt ei avaudu uunissa.
- Tee loppu taikinasta samallalailla. Tölkissä on kuuden croissantin verran taikinaa, joten nakkipiiloja siitä tulee yhteensä 9 kappaletta.
- Voitele nakkipiilot kananmunalla ja paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 15-20 minuuttia kunnes ovat kauniisti pinnalta ruskeat.

Valmiit nakkipiilot

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.