tiistai 13. lokakuuta 2015

Ruisleipäset


        Tänään aamusella oli vuorossa  ruisleipästen tekoa. Tällä kertaa leivoin naapurille vietäväksi. 
Monta kertaa tehty ja maittavaksi osoittautunut vakio-ohje. Helppoja tehdä ja aivan mielettömän hyviä uunituoreina voin ja juuston kanssa. ♥
 



Ruisleipäset     

(12 kpl)




4 dl vettä
1 tl suolaa
1 rkl sokeria tai siirappia
1/2 palaa tuorehiivaa  (tai 1 pss kuivahiivaa)
3 dl karkeita ruisjauhoja
1/2 dl juoksevaa margariinia  (tai 50 g leivontamargariinia sulatettuna)
5 dl vehnäjauhoja





- Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja liota siihen tuorehiiva. (Jos käytät kuivahiivaa, lämmitä neste 42-asteiseksi ja lisää kuivahiiva ruisjauhoihin sekoitettuna.)
- Lisää sitten suola, sokeri ja ruisjauhot puulusikalla sekoittaen. 
- Sekoita joukkoon huoneenlämpöinen juokseva margariini sekä vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi. Taikinan kuuluu jäädä löysäksi.
- Nosta kahden lusikan avulla taikinakekoja leivinpaperoidun pellin päälle. 
- Ripottele pinnalle vehnäjauhoja ja taputtele pyöreiksi leipäsiksi (halkaisija noin 8 cm).
- Paina terävällä veitsellä pintaan ristikot. 

Ruisleipäsiä valmistumassa

- Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia. 
- Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
- Paista uunin keskitasolla noin 12-15 minuuttia.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.