lauantai 3. lokakuuta 2015

Perinteinen ohraryynirieska

Perinteinen ohraryynirieska

 Koska äiti on syntymäjuuriltaan lähtöisin Savosta on meillä kotona usein syöty savolaista ruokaperinnettä edustavaa ohraryynirieskaa. Varsinkin juhannuksena äiti edelleen tekee tätä savolaista juhannusrieskaa.
 Tällä kertaa muunsin hieman ohjetta omaan käyttöön sopivammaksi, koska poika ei oikein tykkää niin happamasta rieskasta. Alunperin rieska tehdään kokonaan piimään, mutta olen pehmentänyt makua korvaamalla osan piimästä maidolla.
Rieskaa syödään, minkäs muunkaan, kuin munavoin kanssa. 


Ohraryynirieska     (uunipellillinen) 

1 litra rasvatonta piimää
5 dl maitoa  (voi käyttää myös 3 dl maitoa ja purkin kermaviiliä)
6 dl rikottuja ohrasuurimoita
2 tl suolaa
2 kananmunaa
1 dl kaurahiutaleita
0,5 dl voisulaa

- Sekoita ohrasuurimot piimän joukkoon ja anna turvota yön yli jääkaapissa. Tai vaihtoehtoisesti huoneenlämmössä n. 4-5 tuntia.
- Lisää kaikki muut aineet ja kaada leivinpaperoidulle uunipellille.
- Paista rieskaa uunin keskiosassa 225 asteessa noin 35 minuuttia.
- Leikkaa rieska vähän jäähtyneenä paloiksi ja tarjoa munavoin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.