lauantai 3. lokakuuta 2015

Perunarieskat perunamuusista



       Kumma juttu, aina tahtoo jäädä perunamuusia se pieni jämä kattilan pohjalle syönnin jälkeen. No, iltapalaksi sai sitten muutaman pehmosen ja juustoraasteella maustetun perunarieskan. :)
       Jauhoja tulee laittaa suhteessa muusiin melkein yhtä paljon. Eli 2 dl muusiin tulee vajaa 2 dl jauhoja jne. Taikina saa jäädä vähän löysäksi niin silloin rieskoista tulee pehmeämpiä. Jääkaapista myös juuston kannikat kannattaa näissä hyödyntää. Juusto antaa rieskoihin lisää hyvää makua. 


 


Perunarieskat

 



n. 2 dl valmista perunamuusia
vajaa 2 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
1/4 tl suolaa
0,5-1 dl juustoraastetta (jos haluaa)

 



- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
- Lisää perunamuusin joukkoon kananmuna ja suola.
- Lisää myös jauhot ja juustoraaste.
- Sekoita hyvin ja jaa lusikalla taikinakasoja leivinpaperoidulle uunipellille.
- Sirottele vähän vehnäjauhoja päälle ja taputtele ohuiksi rieskoiksi.

Perunarieskat uuniin menossa

- Pistele rieskat haarukalla ja paista 225 asteisessa uunissa keskitasolla noin 15 minuuttia. 

Perunarieskat



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.