perjantai 16. lokakuuta 2015

Mokkapalakääretorttu

mokkakääretorttu, mokkatorttu, maailman paras kääretorttu, maailman paras mokkakääretorttu, mokkapalat
Mokkapalakääretorttu

   Kahvivieraille piti "jotain hyvää" tehdä ja mietin ensin mokkapaloja. Niitä on kuitenkin tehty muutaman kerran jos toisenkin, joten piti sitten vaihtaa pellillinen mokkapaloja toisenlaiseen muotoon. Kääretorttuna mokkapalat pienellä aprikoositwistillä oli nappivalinta. Teen aivan varmasti uudelleenkin. :)
Kaksi alinta kuvaa otettu illan hämärässä joten värit ja valot eivät niissä ihan parhaimmillaan ole.




Mokkapalakääretorttu




4 kananmunaa 
1,5 dl sokeria
1,5 dl perunajauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta

Täyte ja kuorrutus:
3 rkl kuumaa vahvaa kahvia
25 g sulatettua margariinia
2 rkl kaakaojauhetta
2,5 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
aprikoosimarmeladia  

nonparelleja koristeluun


mokkakääretorttu, mokkatorttu, maailman paras kääretorttu, maailman paras mokkakääretorttu, mokkapalat
Kääretortun tekovaiheita

- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. 
- Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi ja sekoita munavaahtoon.
- Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 225-asteisessa uunissa keskitasolla 7–8 minuuttia.
- Kumoa torttulevy puhtaalle, sokeroidulle leivinpaperille. Anna jäähtyä vähän ja irroita leivinpaperi. 
- Sekoita kahvista, margariinista, siivilöidystä kaakaojauheesta, tomu- ja vaniljasokerista kuorrutus. 
- Levitä aprikoosimarmeladia torttupohjan päälle.
- Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon 1 dl kuorrutusta. 
- Lisää täyte aprikoosimarmeladin päälle ja kääri rullalle.
- Levitä tortun päälle loppu kuorrute ja ripottele pinnalle nonparelleja.
mokkakääretorttu, mokkatorttu, maailman paras kääretorttu, maailman paras mokkakääretorttu, mokkapalat
Mokkapalakääretorttu
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.