Pitkästä aikaa tuli tänään paisteltua lettuja, siis plädäreitä. Plädäreihin on ohjeita monenmoisia ja monilla on tullut tehtyä. Tällä ohjeella saa upean värisiä ja makuisia lettuja. :)
Maailman parhaat letut (isoja 12 kpl)
1 litra UHT-maitoa (iskukuumennettua, itse ostin Lidlistä)
1 kananmuna
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
1 tl vanilliinisokeria
6 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1 rkl sulatettua voita tai juoksevaa margariinia
Paistamiseen voita
- Riko kananmuna kulhoon ja lisää noin puolet maidosta.
- Laita myös suola, sokeri, vanilliinisokeri ja vatkaa kunnolla sekaisin.
- Lisää jauhot ja leivinjauhe, vatkaa taas kunnolla sekaisin.
- Lisää loppu maidosta vähitellen, lopuksi voisula ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Anna taikinan turvota noin puoli tuntia.
- Paista letut voissa kauniin ruskeiksi.
* Tarjoa letut hillon sekä halutessa vaniljajäätelön tai löysäksi vatkattun kermavaahdon kanssa.
Maailman parhaat letut |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.