sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Maailman parhaat letut



         Pitkästä aikaa tuli tänään paisteltua lettuja, siis plädäreitä. Plädäreihin on ohjeita monenmoisia ja monilla on tullut tehtyä. Tällä ohjeella saa upean värisiä ja makuisia lettuja. :)




Maailman parhaat letut     (isoja 12 kpl)





1 litra UHT-maitoa (iskukuumennettua, itse ostin Lidlistä)
1 kananmuna
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
1 tl vanilliinisokeria
6 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1 rkl sulatettua voita tai juoksevaa margariinia

Paistamiseen voita






- Riko kananmuna kulhoon ja lisää noin puolet maidosta.
- Laita myös suola, sokeri, vanilliinisokeri ja vatkaa kunnolla sekaisin.
- Lisää jauhot ja leivinjauhe, vatkaa taas kunnolla sekaisin.
- Lisää loppu maidosta vähitellen, lopuksi voisula ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Anna taikinan turvota noin puoli tuntia.
- Paista letut voissa kauniin ruskeiksi.

* Tarjoa letut hillon sekä halutessa vaniljajäätelön tai löysäksi vatkattun kermavaahdon kanssa.

Maailman parhaat letut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.