lauantai 24. lokakuuta 2015

Kauraiset juustosämpylät



         Lauantai-ilta ja Putous ohjelma televisiosta vuoden tauon jälkeen. Sitä piti juhlistaa iltakahvilla ja kauraisilla juustosämpylöillä. Super hyviä ja ihanan pehmeitä. :)





Kauraiset juustosämpylät     

(n. 18 kpl isoja sämpylöitä)






5 dl vettä tai maitoa (itse laitoin puolet ja puolet)
50 g tuorehiivaa
1,5 tl suolaa
2 rkl sokeria
0,5 tl paprikajauhetta
2 dl juustoraastetta
0,5 dl öljyä
4 dl kaurahiutaleita
7-8 dl vehnäjauhoja

Voiteluun; 
kananmuna 

Päälle;
juustoraastetta


Uunituoreita juustosämpylöitä

- Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon tai veteen. 
- Lisää kaurahiutaleet, suola ja sokeri. Anna taikinan alun seisoa hetken aikaa (n. 5 min).
- Lisää sitten paprikajauhe, juustoraaste ja öljy ja alusta taikinaksi jauhoilla. 
- Taikina saa jäädä aavistuksen pehmeäksi. 
- Anna taikinan kohota peitettynä kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa. 
- Jaa taikina kahteen osaan ja leivo palat tangoiksi. 
- Leikkaa tangot tasakokoisiksi paloiksi, pyörittele sämpylöiksi ja nosta leivinpaperoidulle pellille. 
- Kohota sämpylät kaksinkertaisiksi. 
- Voitele sämpylöiden pinnat kananmunalla ja ripottele päälle juustoraaste. 
- Paista 225 asteisessa uunissa keskitasolla 12–14 minuuttia kunnes ovat saaneet kauniin värin.

Juustosämpylöitä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.