keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Ruokaisat letut


Jauhelihaletut, täytetyt letut, ruokaisat letut, jauheliha letut, maailman parhaat jauhelihaletut, täytetyt letut, parhaat suolaiset letut, parhaat ohukaiset
Ruokaisat letut

  Yksi parhaimmista suolaisista jotka käy niin ruokapöytään kuin kahvipöytäänkin tarjottavaksi. Helppoja tehdä ja erittäin hyvä vaihtoehto täytetyille letuille. Jopa parempikin. Olen usein näitä tehnyt myös reissuille ja retkille eväiksi. Helppoja myös pienten lasten syödä, kun täytteet ei putoa syödessä kuten täytetyissä letuissa. :)



Lettutaikina:
3 dl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
2 kananmunaa

- Mittaa vehnäjauhot kulhoon, kaada maito päälle ja sekoita hyvin. 
- Lisää kananmunat ja sekoita sileäksi. Anna taikinan turvota 15–30 minuuttia.

1 rasia eli 400g jauhelihaa
1 sipuli
2 kuorittua, raakaa perunaa
2 tl suolaa
1 tl sokeria
Mausteita oman maun mukaan
(itse laitoin jauhelihamauste, paprika, pizzamauste, ripaus currya ja mustapippuria)
(juustoraastetta vajaa desi, ei pakollinen)

- Paahda jauheliha paistinpannussa murumaiseksi, lisää karkeaksi raastetut sipuli ja perunat sekä mausteet joukkoon. 
- Kypsennä reilut viitisen minuuttia pannun sisältöä pöyhien.
- Nosta pannu liedeltä ja anna jauhelihaseoksen jäähtyä 15 minuuttia ennen kuin sekoitat sen lettutaikinaan.
- Paista taikinasta isoja tai pieniä lettuja.
- Tarjoa ruohosipulilla höystetyn punajuurisalaatin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.