perjantai 16. lokakuuta 2015

Hernesosekeitto

Hernesosekeitto

Pakasteherneistä tehty hernesosekeitto maistuu kesältä ja tuoreilta herneiltä. Helppo tehdä ja erittäin hyvää joko kuumata tai kylmänä. :)

Hernesosekeitto     (kahdelle, alkuruokana neljälle henkilölle)
2 pussia pakasteherneitä (400 g)
1 pieni sipuli
1 rkl voita
4 dl vettä
1 kasvis- tai kanaliemikutiota
suolaa
sokeria
ripaus mustapippuria
3/4 dl kuohukermaa

-  Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi, laita sivuun odottamaan. 
-  Leikkaa sipuli ja kuullota kattilan pohjalla voissa. 
- Lisää kasvisliemikuutio ja vesi. Anna porista jonkin aikaa kunnes sipulit ovat pehmenneet. 
- Lisää herneet ja ala soseuttamaan keittoa kun herneet ovat sulaneet, anna kuitenkin samalla kypsyä liedellä. (Jos haluat keitosta ihan sileää, valuta lopuksi siivilän läpi.)        
- Mausta keitto ja kääntele kerma joukkoon. Älä anna herneiden kypsyä niin, että vaalean vihreä väri muuttuu tummaksi. Silloin maku muuttuu kitkeräksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.