Hernesosekeitto |
Pakasteherneistä tehty hernesosekeitto maistuu kesältä ja tuoreilta herneiltä. Helppo tehdä ja erittäin hyvää joko kuumata tai kylmänä. :)
Hernesosekeitto (kahdelle, alkuruokana neljälle henkilölle)
2 pussia pakasteherneitä (400 g)
1 pieni sipuli
1 rkl voita
4 dl vettä
1 kasvis- tai kanaliemikutiota
suolaa
sokeria
ripaus mustapippuria
3/4 dl kuohukermaa
- Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi,
laita sivuun odottamaan.
- Leikkaa sipuli ja kuullota kattilan pohjalla
voissa.
- Lisää kasvisliemikuutio ja vesi. Anna porista jonkin aikaa kunnes sipulit
ovat pehmenneet.
- Lisää herneet ja ala soseuttamaan keittoa kun herneet
ovat sulaneet, anna kuitenkin samalla kypsyä liedellä. (Jos haluat
keitosta ihan sileää, valuta lopuksi siivilän läpi.)
- Mausta keitto ja
kääntele kerma joukkoon. Älä anna herneiden kypsyä niin, että vaalean
vihreä väri muuttuu tummaksi. Silloin maku muuttuu kitkeräksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.