keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Kinkku-juustopiirakat

kinkkupiirakat, pienet piirakat, piknik, juhliin suolaista
Kinkku-juustopiirakat
  
 Vuorostaan suolaista leivontaa kaiken pääsiäisen makean jälkeen. Haasteena oli saada jotain vaihtelua pizzalle, pasteijoille tai suolaiselle piirakalle. Taikina onnistuikin nyt täydellisesti ja lopputuloksena oli pehmeät, mutta osittain rapsakat piirakat. Sopii tarjottavaksi niin keittojen tai salaatin kanssa, mutta menee hyvin myös kahvipöydän suolaisena tarjottavana. Ja tulevaa kesää ajatellen näistä saa hyvät retkieväät mukaan reissuille. Siististi kulkee mukana minne sitten matka viekään.. :) 




Kinkku-juustopiirakat
(n. 16 kappaletta)



25 g hiivaa 
2 dl maitoa
2 dl vettä
1,5 tl suolaa
3 rkl öljyä
8 - 9 dl vehnäjauhoja

täyte: 

n. 100 g valkosipuli & yrtti tuorejuustoa
200-300 g Emmental-juustoraastetta
n. 200 g kinkkusuikaleita

pinnalle:

valkosipulijauhetta




- Murenna hiiva kulhoon.  
- Lisää kädenlämpöinen maito sekä vesi ja sekoita kunnes hiiva on liuennut.  
- Lisää suola, rypsiöljy ja vehnäjauhot, vähän kerrallaan.  
- Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja vaivaa jonkin aikaa.  
- Anna taikinan nousta liinan alla noin 40 minuuttia.


kinkkupiirakat, pienet piirakat, piknik, juhliin suolaista
Kinkku-juustopiirakoiden tekoa

- Jaa taikina ensin kahteen osaan.
- Jaa sitten kumpikin osa pienempiin osiin niin, että yhteensä niistä tulee noin 16 kappaletta taikinapaloja.  
- Kaulitse palat jauhotetulla pöydällä vajaan 1 cm ohuiksi ja soikeiksi pohjiksi.
- Levitä pohjan keskelle tuorejuustoa.
- Lisää 1-2 rkl kinkkusuikaleita ja suunnilleen yhtä paljon juustoraastetta.
- Purista reunat yhteen sormilla, kuten kuvassa.
- Laita piirakat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja anna niiden kohota liinan alla noin 20 minuuttia.   
- Kuumenna uuni 250 asteeseen.
- Purista kohotuksen jälkeen reunat uudelleen yhteen.
- Ripottele valkosipulijauhetta piirakoiden pinnalle ja paista piirakat uunin keskitasolla 10-12 minuuttia. 

kinkkupiirakat, pienet piirakat, piknik, juhliin suolaista
Uunituoreita kinkku-juustopiirakoita

* Piirakat maistuvat parhaimmilta tuoreina, mutta ne voi jäähtymisen jälkeen myös pakastaa ja lämmittää uudelleen ennen tarjoilua. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.