perjantai 18. maaliskuuta 2016

Kinkkupiirakat

parhaat kinkkupiirakat, parhaat kinkkupiiraat, parhaat piirakat
Kinkkupiirakat


 Pitkästä aikaa, näin perjantain ja alkavan viikonlopun kunniaksi tein kinkkupiirakoita. Näistä tuli nyt tehtyä isoja versioita joten taikina riitti 12 kappaleeseen. Oikein hyviä, pehmoisen kupsakkaita joita kelpaa kyllä maistella ja tarjotakkin. :)




Kinkkupiirakat
(10-14 kappaletta)

 
25 g hiivaa 

1,5 dl maitoa
1,5 dl vettä 
1 tl suolaa 
2 rkl öljyä 
1 kananmuna 
8-9 dl jauhoja

täyte:

0,5 prk (100 g) Valion paprika-chili tuorejuustoa 
1 pss (150 g) Valion Cheddar juustoraastetta
1 pss (230 g) Poutun savusuikaleita 

voitelu:

kananmuna 



kinkkupiiraat, parhaat kinkkupiirakat
Taikinan tekoa
 
- Murenna hiiva kulhoon.  

- Lisää kädenlämpöinen maito ja vesi, sekoita kunnes hiiva on liuennut.  
- Lisää suola, rypsiöljy, kananmuna ja jauhot vähän kerrallaan.  
- Sekoita kaikki yhteen tasaiseksi taikinaksi ja vaivaa kunnolla.  
- Anna taikinan nousta liinan alla noin 40 minuuttia.
- Jaa taikina pöydällä 10-14 osaan

 
parhaat kinkkupiirakat, parhaat kinkkupiiraat
Piirakoihin täytteet ja pellille, voitelu ja uuniin


- Kauli taikinapalat noin 0,5 cm paksuisiksi pyöreiksi kiekoiksi jauhotetulla pöydällä.
- Lisää tuorejuusto, kinkkusuikaleet ja juustoraaste taikinan keskelle
- Taita taita toinen puoli täytteen päälle..

- Purista reunat yhteen tiukasti ja painele ne haarukalla kiinni.
- Aseta piirakat leivinpaperoidulle uunipellille ja anna niiden kohota liinan alla noin 20 minuuttia.
- Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen.
- Voitele piirakat kevyesti vatkatulla kananmunalla.
- Paista piirakat uunin keskitasolla 10-12 minuuttia.
- Seuraa etteivät piirakat pala pinnaltaan.

parhaat kinkkupiirakat, parhaat kinkkupiiraat, parhaat piirakat
Uunituoreita kinkkupiirakoita

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.