Pääsiäiseksi pupusämpylöitä |
Ostin ensimmäistä kertaa Pirkan sämpyläjauhoja ja niistä ajattelin sitten eilen leipoa pääsiäiseksi sämpylöitä. Täytyy kyllä sanoa suoraan, että saa meiltä jäädä kyseiset jauhot seuraavalla kerralla kauppaan. Aina uusia jauhoja käyttäessä ensimmäistä kertaa teen yleensä pussissa olevan ohjeen mukaan taikinan. Nyt tein melkein niin. Ainoastaan lisäsin vehnäjauhoja, koska nuo sämpyläjauhot oli aika karkeaa laatua. En jostain syystä vaan päässyt sinuiksi niiden kanssa. Jauhot ei jää käyttämättä kuitenkaan sillä seuraavaan kertaan mulla on jo plääni ja teen taikinan vähän toisella tapaa.
Pupuja ja neliapiloita kuitenkin sain tehtyä joten kaikki hyvin. :D
Pupusämpylöitä |
Pääsiäissämpylöiden tekoa |
- Tee normaali sämpylätaikina ja anna kohota.
Puput:
- Pyörittele vähän isompi vartalo-osa ja siihen viereen työnnä pienempi osa pääksi. (Uunissa kaikki osat kiinnittyy toisiinsa). Litistä osia hieman matalammaksi.
- Pyöritä taikinasta ohutta nauhaa ja leikkaa siitä neljä pientä palaa joista tulee tassut.
- Venytä ja muokkaa paloja niin, että takatassut ylettää toisesta päästä vartalonalle ja toinen pää jää pyöreänä näkyviin. Etutassut taas alkaa vartalon alta ja menee pään alle.
- Ota nauhasta kaksi pitempää palaa korviksi. Muotoile korvat käsissä melko ohueksi, koska ne kohoaa tuplasti kohotuksen ja uunissa olon aikana.
- Viimeisenä liitetään pieni pallo töpöhännäksi. Sain hännän pysymään kiinni, kun pyörittelin sitä aikani sormien välissä jonka jälkeen se tarttui ongelmitta.
- Silmien-, ja nenänkolon painoin ihan saksien kärjellä. Kohotuksen jälkeen vielä uudelleen painoin kolot syvemmiksi ja laitoin niihin pippurit paiston ajaksi. Samalla leikkasin takatassuihin saksilla pienet varpaat.
Tuoreita sämpylöitä |
Neliapilat:
- Pyöritä pyöreitä sämpylöitä pellille.
- Leikkaa saksilla sämpylöihin neljä halkiota.
- Anna kohota ja paista.
Pupu-, ja neliapilasämpylät |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.