torstai 31. maaliskuuta 2016

Kardemumma-vadelmaruudut

vadelmaruudut, vadelmaneliöt
Kardemumma-vadelmaruudut
  
 Tänään on jo torstai ja viikonloppu lymyää aivan nurkan takana. Viikonlopun kahvipöytään tein kardemumma-vadelmaruutuja. Kardemumma ja vadelma on muuten todella hyvä makuyhdistelmä. Ehdottomasti yksi niistä suosikkilistan yläpäässä keikkuvista.  
Ruudut voi leikata pieniksi tai isommiksi oman maun mukaan. Niin hyviä kuitenkin ovat, että ehkä ne vähän isommat palat on ne parhaimmat.. :D




Kardemumma-vadelmaruudut
(noin 20 kpl)



125 g voita (huoneenläpöistä)
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
5 dl vehnäjauhoja

3 dl maitoa
n. 2 dl (200 g) tuoreita tai pakastettuja vadelmia

Päälle:


tomusokeria




- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.  

- Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi kulhossa.  
- Sekoita leivinjauhe ja kardemumma vehnäjauhojen sekaan.  

Kardemumma-vadelmaruudut, vadelmaruudut, vadelmaneliöt
Tekovaiheita (kuvia klikkamalla saa ne isommiksi)

- Lisää jauhoseos sekä maito voi-sokerivaahtoon ja sekoita kaikki tasaiseksi.
- Levitä taikina uunipannulle (kooltaan noin 25 x 35 cm) joka on vuorattu leivinpaperilla.
- Levitä vadelmat taikinan päälle ja paina niitä kevyesti taikinaan.

- Paista kakkua uunin alatasolla noin 35-40 minuuttia. 
- Leikkaa ruuduiksi jäähtymisen jälkeen.
- Sihtaa pinnalle tomusokeria.
    
Kardemumma-vadelmaruudut, vadelmaruudut, vadelmaneliöt
Kardemumma-vadelmaruudut

* Ruudut maistuu hyvältä joko sellaisenaan tai pehmeäksi vaahdotetun kermavaahdon tai vaniljakastikeen kanssa. 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.