lauantai 26. maaliskuuta 2016

Täytetyt kananmunat

täytetyt munat, tipumunat, food art, chiken eggs, parhaat täytetyt munat, deviled eggs
Täytetyt kananmunat

 Pääsiäisen aikanahan munia syödään kovasti paljon niin makeana kuin suolasenakin. Meillä tehtiin tänään taas pääsiäisen perinteis täytettyjä kananmunia. Vähän tuo ulkonäkö näyttää niissä muuttuvan joka vuosi. :D
 Jokainenhan voi käyttää mieleisiä omavalintaisia aineksia niin täytteen kuin koristeidenkin suhteen. Helpot ja muunneltavan mainiot klassikko herkut jotka kyllä nopeasti katoavat lautaselta. Sopii niin salaatin oheen kuin ruokalautaselle pääruuan viereen, menee iltapalalla tai aamupalalla, brunssilla, piknikillä.. :) 



Täytetyt kananmunat
(6 hengelle)



6 kananmunaa 
n. 2-3 rkl majoneesia, kevyt-, tai kuohukermaa
n. 2,5 tl sinappia
suolaa (ja pippuria) oman maun mukaan 



- Keitä kananmunat: laita kananmunat kattilaan ja peitä ne kylmällä vedellä. 
- Kuumenna vesi kiehuvaksi ja vähennä lämpöä, kunnes vesi poreilee tasaisesti. 
- Keitä munia 10 minuuttia. 
- Kaada vesi pois ja laske kattilaan kylmää vettä. 
- Anna jäähtyä muutama minuutti vedessä ja kuori munat. 
- Halkaise munat terävällä veitsellä pituussuunnassa.

Keitä kananmunat. Laita kananmunat kattilaan ja peitä ne kylmällä vedellä. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja vähennä lämpöä, kunnes vesi poreilee tasaisesti. Keitä munia 10 minuuttia.

- Laita keltuaiset kulhoon. Sekoita joukkoon majoneesi tai kerma ja sinappi. 
- Vatkaa haarukalla kunnes seos on tasaisen samettista. 
- Laita seokseen lisää majoneesia jos se tuntuu liian jähmeältä. 
- Mausta suolalla (ja pippurilla).
- Lusikoi täyte munanpuolikkaisiin. 
- Ripottele halutessasi pinnalle savupaprikajauhetta, chilihiutaleita, ruohosipulia ja/tai tilliä.

Meillä kananmunatiput sai silmät ruohosipulista ja nokan sekä töyhdöt sulatejuustosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.