Mango-rahkakakku |
Tein lankalauantain kahvipöytään mango-rahkakakun. Tämän ohje on alunperin Marianne Harjulan joka noin 6 vuotta sitten teki tätä suositussa ruokaohjelmassa. Kakun nimi oli silloin aurinkokakku. Aina vaan yhtä hyvä on ohje edelleen. Pidän tästä senkin takia, että tuo päälliskerros ei ole liivatteen tönkkäämä vaan sose saa olla siinä samettisen pehmeänä. En yleensäkkään ole niin liivatekakkujen fani ja kauhistun aina jos vastaan tulee monikerroksinen liivatehässäkkä. Tämä menee kyllä hyvin ehkä juuri tuon raikkaan päällisen takia..
Kaikille oikein hyvää pääsiäistä ja hyvää lankalauantaita! :)
Mango-rahkakakku
Pohja:
n. puoli pakettia (n. 200g) murskattuja Digestive-keksejä
80 g sulatettua voita
Täyte:
4 dl rahkaa
2 dl vispikermaa
1,5 - 1,75 dl sokeria
1 tl vanilijasokeria
4 rkl appelsiini-, tai hedelmämehua
6 liivatelehteä
Päälle:
2 prk Piltti-hedelmäsosetta (mango toimii hyvin, mutta makuja voi vaihdella)
Pohjan tekoa |
- Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja leikkaa ylimenevät osat pois.
- Murskaa keksit hyvin pakastepussin sisällä kaulimen avulla.
- Aseta kulhoon, lisää voisula ja sekoita hyvin.
- Laita keksiseos vuoan pohjalle ja painele tiiviiksi ja tasaiseksi.
Täytteen tekoa |
- Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi.
- Lisää rahka ja sekoita hyvin.
- Liuota liivatelehdet laakeassa astiassa kylmässä vedessä, niin että ne ovat pehmentyneet täysin.
- Kuumenna appelsiinimehu pienessä kattilassa kuumaksi.
- Puristele pehmoisista, kylmässä vedessä liuonneista liivatteista vedet pois.
- Sekoita liivatteet lusikalla kuumaan mehuun, niin että seos on sileää, mutta sakeaa. Ei saa olla paakkuja. Saa sekoittaa vauhdikkaasti.
- Kaada mehuseos täytteen sekaan (kermavaahto+rahka) hiljaa koko ajan vatkaten, niin että liivatemehu on sekoittunut hyvin.
- Kaada seos keksien päälle.
- Hyydytä jääkaapissa 2-3 h, voit tarjoilla myös vasta seuraavanakin päivänä.
- Levitä Piltti päälle kun täyte on hyytynyt.
- Poista irtopohjavuoan reunat ja siirrä kakku tarjoilulautaselle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.