keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

Porsaan palapaisti

Porsaan palapaisti

     Vaihteeksi porsaan palapaistia kun näytti olevan kaupassa edulliseen hintaan. Hyväähän se on vaikkakin epähuomiossa keitin vähän liian kauan ja porkkanat jo vähän muussaantui. No, arkipäivänä ja oman porukan kesken eipä tuo haittaa. Parempi hieman ylikypsänä kuin puoliraakana.. :D




Porsaan palapaisti
(4 hengelle)



400 porsaan palapaistia
3 porkkanaa
1 iso sipuli
2 rkl voita
n. 8 dl vettä
1 tl suolaa
6 kokonaista maustepippuria
2 pientä laakerinlehteä (tai 1 iso)

jauhosuurus:

1 dl vettä
2 rkl vehnäjauhoja



Palapaisti tekeytymässä

- Ota lihat huoneenlämpöön 0,5 tuntia ennen paistamista. 
- Kuori ja pilko porkkanat sekä sipuli ja laita ne kattilaan / pataan. 
- Ruskista lihakuutiot parissa erässä paistinpannulla. 
- Kaada pannulle kummankin lihaerän jälkeen 1,5 dl vettä ja lisää huuhdeliemi nesteeksi kattilaan. 
- Lisää kattilaan vettä niin paljon, että kaikki peittyyy.
- Kuumenna kattila kiehuvaksi, lisää suola ja mausteet. 
- Peitä kannella ja anna palapaistin kypsyä hiljalleen miedolla lämmöllä noin 1,5 tuntia, kunnes liha on pehmeää. Lisää tarvittaessa hiukan vettä. 


Palapaisti valmistumassa

- Vatkaa vehnäjauhot kylmään veteen tasaiseksi seokseksi ja sekoita suurus kiehuvaan pataan. 
- Anna hautua vielä noin 5 minuuttia, että jauhot ehtivät kypsyä.


*Tarjoa palapaisti perunasoseen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.