Tänään piti saada kahvipöytään jotain, hyvää. Kaappeja koluttuani oli selkeää, että mustikkaa ja maitorahkaa voisi jotenki yhdistellä, kun niitä ainakin oli. Samantien jo näin mielessäni kuvan mehevästä rahkapiirakasta ja sen kuvan innottamana aloin nostamaan loppuja aineksia pöytään.
Pohja oli ulkomuistista jonka mukaan olen usein tehnyt makeita piirakoita. Vähän muunneltu murotaikina jossa osa jauhoista korvataan kaurahiutaleilla. Olen myös tykännyt lisätä hippusen kardemummaa sekaan. Se antaa pohjaan mukavan vivahteikasta makua eikä maistu pelkältä jauholta. On myös helppo ja nopea tehdä ihan vain sekoittamalla.
Täytteen pinnalle tein vähän kuviota, koska en jostain syystä pidä mustikkarahkapiirakoiden ulkonäöstä. Joko mustikat on pinnalla jolloin ne peittää ja mustaa koko piirakan tai sitten vain osittain killuu mustia palloja pinnalla.
Olen ratkonut tämän niin, että täytteen mustikoista otan teelusikallisen tai pari sivuun ja painelen ne siivilän läpi. Näin saan "mustikkamehua" jota tiputtelen sinne tänne piirakan päälle ja sotken hieman pintaa jolloin pinnasta tulee marmorikuvion tyylinen. Huomattavasti parempi lopputulos näin kuin ne mustat puolikilluvat pallerot..
Piirakan tein taas irtopohjavuokaan, koska mielestäni piirakka on näyttävämpi näin tehtynä kuin mitä piirakkavuokassa. Lisäksi helpompi ja siistimpi leikata.. ♥
Helppo ja nopea mustikkarahkapiirakka
Pohja:
2 dl jauhoja
1 dl kaurahiutaleita
0,5 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
pieni hippu kardemummaa
1 dl juoksevaa margariinia tai sulatettua margariinia/voita
1 kananmuna
Täyte:
200 g (n. 2,5 dl) mustikoita
(2,5 tl perunajauhoja jos käyttää pakastemustikoita)
1 prk (250 g) maitorahkaa
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Piirakan pohjan tekoa |
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
- Lisää joukkoon juokseva margariini sekä kananmuna ja sekoita lastalla tasaiseksi.
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle, leikkaa ylitse jäänyt paperi pois ja voitele reunat.
- Taputtele taikina käsin vuoan pohjalle ja osittain reunoille.
Täytteen tekoa |
- Ripottele ja sekoita perunajauhot pakastemustikoiden joukkoon (tuoreisiin mustikoihin ei tarvitse).
- Laita mustikat piirakkapohjan päälle.
- Sekoita muut täytteen ainekset keskenään ja levitä täyte mustikoiden päälle.
(- Painele n. 1 tl mustikoita siivilän läpi, tiputtele mehu piirakan päälle sinne tänne ja vedä lusikalla kuviota piirakan pintaan.)
- Paista uunin alatasolla noin 30 minuuttia.
Mustikkarahkapiirakkaa |
Isänpäivä-kakku onnistui ja maistoi kaikille! :-)
VastaaPoistaHei!
PoistaKiitos, oli hienoa kuulla, että maistui ja onnistui! :)
Hyvä ohje! Kiitos ja onnistui hyvin.
VastaaPoista