keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Kolmen aineksen kaurarieska (jauhoton)



         Eilen illalla huomasin taas jääkaappiin "varuiksi ostetut" ja sinne jääneet kermaviilit. Ajattelin niistä iltapalalle tehdä nopeatekoisen rapean rieskan. Tämän helpommalla ainakaan tuskin enää pääsee. Kaikki ainekset kulhoon, sekoitus, levitys pellille, uuniin ja avot. Päälle ei tarvitse laittaa kuin sipaisu voita. Rapsakat ja uunituoreet rieskan palat hupeni kuin itsestään lautaselta. Nuoriso kiitti ♥





Kolmen aineksen kaurarieska (jauhoton)

(uunipellillinen) 





2 prk (yhteensä 400 g) kermaviiliä 
6 dl kaurahiutaleita
1 tl suolaa
(halutessa pinnalle juustoraastetta, itse laitoin cheddar juustoraastetta)



Työvaiheita


- Laita uuni  kuumenemaan 250 asteeseen.
- Lisää kermaviiliin suola ja kaurahiutaleet, sekoita hyvin.
- Levitä taikina pellille lastalla.
(- Lisää halutessa juustoraastetta pinnalle.)
- Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia kunnes reunat vähän ruskistuvat.
- Jaa rieska paloihin leivinpyörällä tai pizzaleikkurilla.

Kolmen aineksen kaurarieska (jauhoton)

* Parhaimmillaan uunituoreena voin kanssa. 
* Säilyy huoneenlämmössä yhden päivän ja jääkaapissa muutaman päivän.
* Voi myös pakastaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.