torstai 7. huhtikuuta 2016

Banaanikakut ja suolainen kinuskikastike

Banaanikakut, banaanimuffinssit, suolainen kinuskikastike, banaanikakku, banaani
Banaanikakut suolaisella kinuskikastikkeella

 Taas oli ne kolme banaania kaapissa jotka jo uhkaavasti oli puolimustia. Niistä sitten mietin jotain leivottavaa, kun en niitä näin nuukana ihmisenä raaski poiskaan heitellä. Se iänikuinen banaanikakku on tietysti aina toimiva ratkaisu tähän ongelmaan, mutta nyt tarvittaisiin jotain uutta vaihteeksi.. 
 Kokeilinkin sitten tehdä pienempiä banaanikakkusia muffinssimuoteissa. Se oli oikein hyvä ratkaisu ja päälle tein vielä suolaisen kinuskikastikkeen. Täytyy sanoa, että oli aivan täydellinen yhdistelmä suolaista ja makeaa. Kakkusethan menee kaupaksi aivan varmasti ilman kastikettakin, mutta tämä combo oli juuri se twisti mitä kaipasinkin. :)




Banaanikakut ja suolainen kinuskikastike
(n. 14 kappaletta)


 
150g voita (huoneenlämpöistä)

2,5 dl sokeria
3 ylikypsää banaania
2 kananmunaa
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Suolainen kinuskikastike:
 
0,5 dl sokeria

0,5 dl vaaleaa siirappia
0,5 dl kuohukermaa
1/4 tl suolaa
50 g voita



- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.  

Banaanikakut, banaanimuffinssit, suolainen kinuskikastike, banaanikakku, banaani
Taikinan tekoa

 - Vatkaa voi ja sokeri valkoiseksi kuohkeaksi vaahdoksi.
- Muussaa banaanit haarukalla ja sekoita ne voi-sokerivaahdon joukkoon.
- Lisää kananmunat yksi kerrallaan.
- Sekoita jauhot ja leivinjauhe kulhossa keskenään ja sekoita taikinaan.

Banaanikakut, banaanimuffinssit, suolainen kinuskikastike, banaanikakku, banaani
Uuniin menossa ja sieltä tulossa.

 - Lusikoi muffinssimuotit noin 3/4 osa täyteen taikinaa.
- Paista uunin keskitasolla noin 15-18 minuuttia. 
- Anna niiden jäähtyä.

- Tee suolainen kinuskikastike:


Banaanikakut, banaanimuffinssit, suolainen kinuskikastike, banaanikakku, banaani
Suolaisen kinuskikastikkeen tekoa

- Laita kaikki ainekset pieneen kattilaan ja keitä kunnes kastike sakenee (noin 8 minuuttia).
Vesitesti on hyvä keino varmistua koska kinuski on valmista. Jos keität liikaa; tulee kovaa ja jos liian vähän niin kinuski ei jähmety ja hajoaa. Tipauta lusikalla pisara kinuskia kylmään veteen ja jos lasin pohjalle jää kiinteä kinuskipala niin kinuski on valmista.
- Valuta heti kinuskikastiketta banaanikakuille. Saat parhaimman tuloksen, kun kinuski on lämmintä ja hyvin levitettävissä.

Banaanikakut, banaanimuffinssit, suolainen kinuskikastike, banaanikakku, banaani
Valmiita banaanikakkuja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.