lauantai 23. huhtikuuta 2016

Daim-viipalepikkuleivät

 
Daim-viipalepikkuleivät, Daim pikkuleivät, Daim keksit, Daimrakeet, Parhaat Daim pikkuleivät, parhaat Daim keksit
Daim-viipalepikkuleivät

  Tänään on toiveesta pikkuleipien tekoa. Ovat kuulema niin paljon parempia kuin kaupan keksit ja pikkuleivät. Nyt on kokeiluvuorossa Daimrakeita sisältävät viipalepikkuleivät. Täytyy sanoa, että olivat todella hyviä! Itse aika vähän syön kaupan keksejä tai muita vastaavia, mutta näihin itsetehtyjen rouskutteluun jää aika pahasti koukkuun.. 
 Makoisaa lauantaita! :)





Daim-viipalepikkuleivät
(noin 25-30 kpl)
 



100 g voita, huoneenlämpöistä
1 dl sokeria
1,5 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaaleaa siirappia
noin 2,75 dl vehnäjauhoja
noin 70 g Daimrakeita




Daim-viipalepikkuleivät, Daim pikkuleivät, Daim keksit, Daimrakeet, Parhaat Daim pikkuleivät, parhaat Daim keksit
Tekovaiheita

- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- Sekoita voi, sokeri, vaniljasokeri, leivinjauhe ja siirappi. 

- Lisää vehnäjauhot ja sekoita nopeasti kaikki yhteen.
- Vaivaa viimeiseksi Daimrakeet taikinaan käsin puristellen.
- Jaa taikina kahteen osaan.  

- Muotoile kummastakin osasta pitkänomainen "rulla" leivinpaperoidulle uunipellille. (Saattaa olla hankalaa koska taikina on murenevaa, mutta kannattaa käsissä ensin muotoilla pienempi pötkö ja sitten laittaa ne peräkkäin pellille ja muotoilla yhtenäiseksi.)
- Litistä rullia hieman, mutta ei liikaa etteivät pikkuleivät kuivu paistamisen aikana.
- Paista uunin keskitasolla 15-17 minuuttia.  

- Leikkaa vinottain paloiksi heti uunista oton jälkeen, kun ne ovat kuumia.  
- Anna jäähtyä pellille ja siirrä tarjolle vasta sen jälkeen

Daim-viipalepikkuleivät, Daim pikkuleivät, Daim keksit, Daimrakeet, Parhaat Daim pikkuleivät, parhaat Daim keksit
Daim-viipalepikkuleivät

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.