perjantai 8. huhtikuuta 2016

Pizzahyrrät

pizzapullat, pizzakierteet, pizzapuustit, pizzarullat
Pizzahyrrät

 Pizzaperjantai! Teki mieli tehdä pizzaa, mutta kuten yleensä aina niin suunnitelmiin tuli  muutos tälläkin kertaa ja se peltipizza muuttui hyrriksi. Ehkä parempi näin sillä vaihtelu virkistää. :D
 Meillä ei pizzoja tehdessä yleensä käytetä tomaattikastiketta, kun poika ei siitä pidä. Olen sitten aina tehnyt pizzat tuorejuustolla ja näin ne maistuu oikein hyvin. Jokainen voi tehdä tietysti minkälaista versiota tykkää ja kirjoitankin tähän myös yhdenlaisen "pikaohjeen" tomaattiseen versioon.
 Oikein mukavaa perjantaita ja alkavaa viikonloppua! :) 




Pizzahyrrät
(noin 24 kappaletta) 



25 g tuorehiivaa (tai 1 pussi kuivahiivaa)
3 dl vettä
1 tl suolaa
2,5 rkl rypsiöljyä
3 dl kaurahiutaleita
n. 6 dl vehnäjauhoja

Tomaattikastike:
1,5 dl tomaattimurskaa
0,5 dl tomaattipyrettä
0,5-1 rkl kuivattua oreganoa

Tai vaihtoehtoisesti tomaattikastikkeen tilalle n. 180 g tuorejuustoa
(meillä oli Valion Viola, paprika-chili tuorejuustoa)
  
Täyte:
noin 200 g kinkkusuikaleita
noin 100 g salamisuikaleita
300 g Emmental-juustoraastetta
(pizzamaustetta tai oreganoa)

Pinnalle:
valkosipulijauhetta



pizzapullat, pizzakierteet, pizzapuustit, pizzarullat
Tekovaiheita

- Murenna hiiva kulhoon, lisää vesi ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut. (jos käytät kuivahiivaa lisää se kaurahiutaleiden sekaan).
- Lisää suola, rypsiöljy ja vehnäjauhot, vähän kerrallaan.
- Sekoita kaikki yhteen tasaiseksi taikinaksi ja vaivaa voimakkaasti muutaman minuutin ajan.
- Anna taikinan kohota liinan alle noin 30 minuuttia.
- Jaa taikina kahteen osaan.
- Kauli kumpikin taikinapala suorakaiteen muotoiseksi ja 0,5-1 cm:n paksuiseksi levyksi.
- Tomaattikastike: Sekoita tomaattimurska, tomaattipyree ja oregano.
- Levitä kastike tai tuorejuusto taikinalevylle.
- Ripottele kinkkua, salamia, juustoraastetta ja mahdollisia muita täytteitä päälle. 
- Lisää oreganoa tai pizzamaustetta halutessasi.
- Rullaa taikina levyt pitkältä sivulta aloittaen rullalle.
- Leikkaa rullat noin 2 cm leveiksi viipaleiksi terävällä veitsellä.
- Laita viipaleet uunipellille leivinpaperin päälle.
- Anna niiden kohota noin 30 minuuttia.
- Kuumenna uuni 250 asteeseen.
- Ripottele päälle valkosipulijauhetta ja paista hyrrät uunissa 10-12 minuuttia.
- Anna jäähtyä pellillä liinan alla.

pizzapullat, pizzakierteet, pizzapuustit, pizzarullat
Pizzahyrriä
  
* Pizzahyrriä kannattaa ehdottomasti tehdä kerralla enemmän ja pakastaa osa.
* Hyviä tarjota välipalana, retkillä, kahvipöydässä, lasten juhlilla, tupaantuliaisissa, syntymäpäivillä ja.. niin, mihin tilanteeseen omatekoiset pizzahyrrät ei sitten kävisi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.