Helppo sitruunainen marjapiirakka |
Jotain "kevyempää" kahvin kanssa teki mieli ja niin se oli ruvettava piirakan tekoon. Taikina on maailman helpoin tehdä pelkästään käsivoimilla. Ei tarvitse koneita eikä minuuttien vatkaamista. Kaikki ainekset vaan sekaisin ja siinä se.
Tällä kertaa piirakkaan eksyi pakastimesta mustikoita ja muutamat vadelmat pussin pohjilta. Aivan mielettömän hyvän ja pirteän säväyksen teki maustettu rahka, sitruuna. Sitruuna ja mustikat kuuluvat niin yhteen! Empä ole aiemmin arvannut sitä laittaa tähän taikinaan. Kannatti tällä kertaa tämä kokeilu ja tätä teen taatusti uudelleenkin. :)
Sitruunainen marjapiirakka (rasvaton ja munaton)
(iso piirakkavuoallinen, kaksinkertaisena uunipellillinen)
1 prk (200 g) Valion maustettu rahka sitruuna
2 dl maustamatonta jogurttia (tai piimää)
1 1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl soodaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
Päälle;
250 g mustikoita tai muita marjoja
(1 tl perunajauhoja mustikoiden sekaan jos käytät pakastettuja)
noin 1 rkl sokeria
Tekovaiheita |
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Mittaa kulhoon ensin kuivat ainekset ja sekoita.
- Lisää sitten sekaan maustettu rahka ja maustamaton jogurtti.
- Kaada sekoitettu taikina leivinpaperoituun uunivuokaan.
- Sekoita pakastemustikoiden sekaan perunajauhot ja tiputtele ne tasaisesti taikinan pinnalle.
- Ripottele viimeiseksi sokeria mustikoiden päälle.
- Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 20-30 minuuttia.
* Voit halutessasi tarjota piirakan kanssa vaniljajäätelöä, kermavaahtoa tai vaniljakastiketta. Itse tykkään syödä piirakkaa turkkilaisen jogurtin kanssa.
* Piirakka on parasta seuraavana päivänä, kun maut ovat saaneet tasaantua jääkaapissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.