lauantai 16. huhtikuuta 2016

Toscaruudut




         Toiveena oli tänään tehdä keksejä, pikkuleipiä tai jotain sen suuntaista. Niimpä tehtiin sitten toscaruutuja jotka on olleet "tehdään-listalla" jonkin aikaa. Ihan hyviä oli vaikkakin aloin itse kaipaamaan toscapiirakkaa näitä maistellessa. :D 
         Voisin kyllä seuraavalle kerralle vaihtaa toimintatapaa sen verran, että voisi käyttää pienempää uunivuokaa eikä uunipeltiä. Näin olisi saanut kuorrutteen pysymään paremmin päällä ja pohjasta olisi myös tullut tasaisempi. Seuraavalla kerralla pitää tehdä ja kokeilla sillä muutoksella. Mutta hyviähän nämä ovat ja maistuu kahvikupposen kanssa aivan täydellisiltä.. ♥






Toscaruudut

(noin 24 kpl)

 




150 g voita
3,5 dl vehnäjauhoja
3/4 dl sokeria
1 ripaus suolaa
2 munankeltuaista

 

Toscakuorrutus:

100 g voita
1,5 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl maitoa
2 dl mantelilastuja

 

Koristeluun:
 

tummaa suklaata sulatettuna



Muropohjan teko

- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Sekoita vehnäjauhot, sokeri ja suola kulhossa tai monitoimikoneessa. 

- Lisää voi ja keltuaiset. 
- Vaivaa muruinen taikina käsin nopeasti taikinaksi.
- Kauli / taputtele taikina pellille, noin 25 x 30 cm. 

- Paista pohjaa uunin alatasolla 8-10 minuuttia ja anna sen jäähtyä.

Toscan teko, laitto pohjalle ja lämpöisenä paloittelu

- Tosca: Laita voi, sokeri, vehnäjauhot, maito ja mantelilastut pieneen kattilaan tai paistinpanulle. 

- Anna seoksen kiehua ja levitä tosca pohjan päälle. 
- Paista uunissa 10-12 minuuttia.
- Leikkaa neliöiksi lämpimänä ja anna jäähtyä.

- Koristeluun: Sulata suklaa mikrossa. 
- Koristele ruudut suklaalla ja anna jäähtyä jääkaapissa.

Toscaruudut muropohjalla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.