sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Täytetyt letut



         Eilisestä juustoisesta jauhelihakeitosta jäi ylitse noin 300 g jauhelihaa ja 50 g koskenlaskija sulatejuustoa. Niistä tuli sitten pyöräytettyä tälle päivälle täytettyjä lettuja sekasalaatin oheen. Keittoa syödään sitten taas huomenna.
         Letut onnistui yli odotusten, koska yleensä niissä on haasteena saada täytteen maustaminen kohdalleen. Nyt se onnistui ja melko vähillä mausteilla jopa. Meillä on aina mietoja makuja joten jos haluaa tulisempaa kannattaa lisätä chiliä tai muita omia lempimausteita. Täytteeseenhän voi myös lisätä paprikaa, tomaattia tai vaikka maustekurkkua pieneksi pilkottuna. Nyt en kuitenkaan lisäillyt niitä, kun on salaattia jonka kanssa näitä syödään. Vaihtelua ja oman maun mukaisia saa kivasti, kun näihin voi upottaa tyyliin mitä jääkaapista löytyy. Voin kuitenkin taata, että letut häviävät melko nopeasti, kun ne pöytään tarjolle laittaa.. :)





Täytetyt letut

(noin 5 hengelle)





3 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
5 dl maitoa
2 kananmunaa
2 rkl rypsiöljyä

Täyte:

1 sipuli
1-2 rkl rypsiöljyä tai voita
n. 300 g jauhelihaa
reilu 1 rkl vehnäjauhoja

50 g koskenlaskija sulatejuustoa (voimakas)
1 dl vettä

1 dl kuohu-, tai ruokakermaa
1 tl suolaa

1/4 tl vastajauhettua mustapippuria
1/4 tl currya
1/2 tl jauhelihamaustetta
1/2 tl paprikajauhetta
1/2 tl pizzamaustetta
1 dl pitkäjyväistä riisiä (keitetään 6 dl vettä ja 1/2 tl suolaa)

Pinnalle:
 

juustoraastetta



Riisin keittäminen, taikinan teko ja lettujen paisto

- Keitä riisivalmiiksi paketin ohjeen mukaan.
- Sekoita lettutaikinan ainekset keskenään ja anna turvota noin 15 minuuttia. 
- Paista taikinasta noin 10 isoa lettua.

Täytteen tekoa

- Kuori ja hienonna sipuli. 
- Ruskista jauheliha, lisää joukkoon sipulit ja anna niiden pehmetä.
- Lisää mausteet. 
- Ripottele jauhot kypsän jauhelihan joukkoon ja sekoita. 
- Lisää pienempiin paloihin leikattu sulatejuusto, vesi sekä kerma ja kiehauta sekoittaen.
- Anna hautua hiljaa noin 5-8 minuuttia. 

- Kun jauhot on turvonneet ja kypsyneet sekoita kypsä riisi muhennoksen joukkoon.

Lettujen täyttöä ja rullausta

- Levitä täytettä lettujen keskelle, taita alareuna täytteen päälle ja sitten molemmat reunat ja kääri rulliksi.
- Lado letut voidellulle tai leivinpaperoidulle uunipannulle vieri viereen.
- Ripottele päälle juustoraastetta.
- Paista lettuja uunin keskitasolla 200 asteessa noin 20 minuuttia kunnes juusto on sulanut. 
- Tarjoa täytettyjen lettujen lisäksi salaattia.


* Letut voi myös hyvin pakastaa

+ Kuvat saa isommiksi niitä klikkaamalla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.