Pinaattilaatikko |
Helppo kasvisruoka joka on myös maistuvaa pinaatin ystävälle. Olen koittanut etsiä vastaavanlaisia ohjeita, mutta en ole löytänyt kuin muutaman. Nekin on taas vähän toisenlaisia. No, mutta tässä nyt ainakin on erittäin hyvä ja toimiva ohje yli kymmenen vuoden takaa ja sen mukaan tein tänäänkin.. :)
Pinaattilaatikko
(noin 4 hengelle)
4 dl vettä
1,5 dl puuroriisiä
5 dl maitoa
1 pss (150 g) pakastepinaattia
2 kananmunaa
1 tl suolaa
ripaus sokeria
ripaus valkopippuria
1/4 tl basilikaa
Vuokaan:
voita tai margariinia
Tekovaiheita |
- Kiehauta vesi kattilassa.
- Sekoita riisit veteen ja keitä kunnes vesi on melkein imeytynyt riiseihin.
- Lisää maito, kuumenna kiehuvaksi ja hauduta riisit välillä sekoittaen melkein kypsäksi.
- Ota kattila pois levyltä, lisää hienonnettu pinaatti, kananmunat ja mausteet.
- Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja kypsennä 200 asteessa uunin alatasolla noin 40-45 minuuttia.
- Tarjoa pinaattilaatikkoa joko lisäkkeenä tai ihan pelkästään kasvisruokana salaatin ja raejuuston kanssa.
Pinaattilaatikko, salaattia ja raejuustoa |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.